Teröristin bağışı geri çevrildi

Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner, Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki iki ayrı camiye düzenlediği terör saldırısında 51 kişiyi katleden teröristten gelen paranın bir kısmını Mağdurlara Yardım derneğine bağışladı. Ancak dernek bağışı reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Teröristin bağışı geri çevrildi

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerinde terör saldırısında hayatını kaybeden mağdurlar için maddi yardım toplayan Victim Support (Mağdurlara Yardım), terör saldırısını gerçekleştiren teröristten gelen paranın bir kısmını bağışlayan Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner'ın gönderdiği parayı reddetti.

Avusturya'da faaliyet yürüten aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi'nin lideri Martin Sellner, Christchurch'teki iki camiye düzenlediği silahlı saldırılarla 51 kişiyi katleden ve 49 kişiyi yaralayan terörist Brenton Tarrant tarafından gönderilen 2 bin 500 doların 1200 dolarını Victim Support'a bağışladı.

Ancak Victim Support parayı kabul etmenin yanlış olacağını ve bağışın reddedildiğini açıkladı. Ayrıca dernek Martin Sellner'ın parayı geri alması gerektiğini açıkladı.

Kurum, Sellner'ın parayı almaması durumunda, rakamın ırkçılık karşıtı mücadelede bağış olarak verileceğini bildirdi.

Christchurch'teki saldırı için hiçbir sorumluluk hissetmediğini belirten Sellner, neden bağışta bulunduğunu, "Bu parayı aldığım için iyi hissetmedim. Bununla ne yapabileceğimi merak ediyordum ve en azından acı çeken insanlara geri vermek için küçük bir jest olacağını düşündüm." şeklinde ifade etti.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart'ta cuma namazı sırasında Avustralyalı terörist Brenton Tarrant tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 51 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin, Avrupa'da İslam karşıtı eylemlerde bulunan Avusturyalı aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi'ne (İBÖ) 2 bin 500 Avustralya doları (1500 avro) bağışta bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Saldırganla örgütün bağlantısını araştıran Avusturya polisi, Sellner'ın evine düzenlediği baskında, cep telefonu, bilgisayar ve diğer elektronik cihazlara el koymuştu.

Yorumlar