Putin: Durum vahim!

ABD ile Rusya arasındaki Suriye restleşmesi devam ederken son açıklama Putin'den geldi. Putin, dünyadaki mevcut durumun 'vahim olduğu'nu belirterek 'Umarım sükunetle çözülür' ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Putin: Durum vahim!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye ve Rusya ile ilgili saldırgan tweetlerinin ardından açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''Dünyadaki durum endişe verici, sağduyunun galip gelmesini umuyoruz'' mesajını verdi. Yeni büyükelçilerin ziyaretinde Rus diplomasisi hakkında konuşan Putin, şunları söyledi:''Dünyadaki olaylar, endişe vermeyecek gibi değil. Dünyadaki durum giderek daha kaotik hale geliyor, yine de nihai olarak sağduyunun galip geleceğini, uluslararası ilişkilerin yapıcı bir düzleme taşınacağını, tüm dünya sisteminin daha istikrarlı ve öngörülebilir olacağını umuyoruz.''

''Rusya ileride de küresel ve bölgesel güvenlikle istikrarın güçlendirilmesini kararlılıkla savunmaya, uluslararası yükümlülüklerine titizlikle ve eksiksiz olarak uymaya devam edecek'' garantisi veren Putin, ''Rusya, diğer ülkelerle ilişkilerini uluslararası hukuk normlarının temelinde inşa etmek istiyor'' vurgusu yaparak şöyle devam etti: ''Rusya, Birleşmiş Milletler'in (BM) uluslararası hukuk normları ve tüzüğü doğrultusunda dış ortaklarıyla ilişkilerini yapıcı ve karşılıklı saygıya dayalı bir temel üzerinde geliştirecek. Rusya, diğer ülkelerin yapıcı girişimlerine destek vermeye hazır'' çağrısı yapan Putin, ''Rusya ile Suudi Arabistan arasındaki işbirliği, Ortadoğu’daki güvenliğin sağlanması için önemli bir etken'' görüşünü dile getirdi.

TRUMP: RUSYA FÜZELERİMİZE HAZIR MISIN?

ABD Başkanı Donald Trump, Doğu Guta'daki kimyasal saldırı iddialarının ABD'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenleme ihtimaliyle ilgili çok sert bir açıklama yaptı. Trump Twitter hesabından "Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor. Halkını gazla öldüren bir hayvanla ortak olmamalısın" demişti. 

Trump, daha sonra ikinci bir açıklama yaparak; "Rusya ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar kötü ve bu Soğuk Savaş'ı da içeriyor. Bunun hiçbir nedeni yok. Rusya ekonomisine yardım etmemize ihtiyaç duyuyor, yapması çok kolay bir şey ve birlikte çalışmak için tüm uluslara ihtiyacımız var. Silah yarışını durduralım mı?" yorumunu yapmıştı.

İRAN DA GERİLİME DAHİL OLDU

ABD ile Rusya arasındaki Suriye gerilimine İran da dahil oldu. İran dini lideri Ali Hamaney'in danışmanı Velayati, "Yabancı ülkelerin saldırganlığına karşı İran, Suriye'nin yanında yer alacak" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: SOKAK KABADAYILARI

Başbakan Binali Yıldırım ABD ve Rusya arasında tırmanan gerilimle ilgili konuştu. Yıldırım, "Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar. Sonucu sivil insanlar ödüyor. Zaman rekabet zamın değildir. Zaman bölgedeki yaralı sarma zamanıdır" dedi.

PENTAGON: TRUMP'A SALDIRI PLANI SUNMAYA HAZIRIZ

Trump'ın "Hazırlan Rusya, bu füzeler gelecek, hepsi yeni ve akıllı füzeler. Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan bir hayvanla ortak olmamalısın" açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Trump'ın açıklamasına ilişkin "Amerikan ordusu Başkan'a seçenek sunmaya hazır" dedi.

Yorumlar