2020 Astubay alımı başvuruları başladı, işte şartlar ve detaylar

Jandarma Genel Komutanlığı 380'i kadın olmak üzere toplamda 3 bin 550 astsubay alımı yapacak. Astsubay alımı 2020 başvurular 4 Şubat tarihinde başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma astsubay alımı 2020 başvuru başladı

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı toplam 3 bin 372  kişi alacak. 380 kadın olmak üzere toplamda 3 bin 372 alacağını duyuran komutanlık başvuru için tarihleri de belirledi. İşte Astsubay alımı 2020 detayları:

"Jandarma astsubay alımı 2020 başvuru yap" Google 'ın en çok arananlarından biri oldu. Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev almak isteyen adaylar bu aramanın sonucunda yoğunlaşmış durumda.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile alım yapılacağı belirtilirken, Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 380'i kadın, 2 bin 992'si ise erkek olmak üzere toplamda 3 bin 372 kişinin alınacağı belirtildi.

Öte yandan 3 binden fazla kişinin alınacağı açıklanan duyuruda şehir ve gazi yakınları içinde ayrıca kontenjan ayrıldığı belirtildi. Bununla birlikte alımı yapılacak olan kişi sayısı 3 bin 550'ye yükseliyor.

ASTSUBAY ALIMI 2020 NE ZAMAN?

Adaylar alımların ne zaman yapılacağına ilişkin sorgulamalarını sürdürürken İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan 3 bin 550 sözleşmeli astsubay başvuruları için tarihlerde belirlendi. Buna göre, Astsubay alımları için başvurular 4 Şubat'ta başlayacak olup 21 Şubat saat 16.00’ya kadar devam edecek.

ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU

Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecek olup adayların bu kısımdan takip etmeleri gerekir.

ASTSUBAY ALIMI SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Jandarma astsubay alımına başvuracak olan adayların sınava girmek için 50 TL sınav ücreti yatırması gerekmektedir. Sınav ücretini nereye ve ne şekilde yatırılacağını merak eden adaylara sınav ücretinin nereye yapılacağına ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bilgi verilecek. 

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine alımı yapılacak olan 3 bin 550 sözleşmeli astsubay alımı için gerekli sınav başlangıç ve bitiş sürecinin Nisan-Mayıs 2020 ayları arasında olması bekleniyor. 

2020 ASTSUBAYLIK ŞARTLARI

Alıma başvuracak olan adayların 27 yaşını bitirmemiş olması gerekir. Yani 01 Ocak 1993 ve sonra doğanlar alım için Jandama Genel Komutanlığı'nda başvuru yapabilecek.

Lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1988 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), Lisansüstü öğrenimine devam eden adayların 27 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. 32 yaş kriteri sadece Lisansüstü öğrenimini tamamlayan adaylar için geçerlidir.),

Öte yandan lise ve daha az olan öğrenim seviyeleri bu alıma başvuru hakkına sahip değillerdir. Jandarma tarafından yapılan duyuruda alıma sadece önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim görenlerin başvurması gerekmektedir.

Adayların daha fazla bilgi için Jandarma Genel Komutanlığı'nın sitesini ziyaret etmesi gereklidir. 

Yorumlar