Aşermek ne demek, anlamı nedir?

Aşerme veya aşermek ne demek, kelime anlamı nedir? Son dönemlerde sık sık duyulan aşermek kelimesi özellikle kış aylarında erkeklerin hiç duymak istemeyeceği bir ifadedir.

Google Haberlere Abone ol
Aşermek ne demek, anlamı nedir?

Aşerme veya aşermek ne demek, kelime anlamı nedir, sorusu son dönemlerde özellikle de yaz meyvelerinin hiç bulunmadığı veya sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemlerde en çok duyulan ve erkekler tarafından hiç duyulmak istenmeyen bir ifadedir.

Türk Dil Kurumuna aşerme aşermek ile aynı anlama gelir. Aşermek ise şöyle ifade edilir:

Hamilelikte bazı yiyeceklere karşı aşırı düşkünlük göstermek, çok arzulamak veya nefret etmek, tiksinmek.

Özetle söylemek gerekirse, aşermek, hamilelik dönemlerinde kadınların hiç beklenmedik isteklerde bulunmasına verilen bir isimdir.

Genellikle kış aylarında hamile kadınların yaz meyveleri istemesi, aniden canlarının aşırı derecede bu meyvelerden çekmesi hali halk arasında aşerme denilince akla gelen bir durumdur.

Ancak halk arasında bilindiği gibi aşermek sadece bir meyveyi veya yiyeceği aşırı derece arzulamak istemek değildir. Aynı zamanda bir şeyden aşırı derecede tiksinmek, nefret etmek de aşermek anlamına gelir.

İstenmeyen durum ise kış aylarında hamile kadınların hiçbir yerde bulunamayan veya bulundukları yerlerde astronomik rakamlarla pahalı satılan meyvelerden istemeleridir. 

Yaz aylarında ise kış meyvelerinden istemesi yine aynı durumu ifade eder.

Halk arasında aşeren bir hamile kadının isteğinin mutlaka yerine getirilmesi gerektiği inancı vardır. 

İsteği yerine getirilmediği takdirde istenmeyen olayların yaşanacağına inanılır.

Yorumlar