FETÖ’den yargılanan hakim, Kimse Yok Mu Derneği ile 71 defa telefon görüşmesi iddiasını reddetti

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevliyken FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski hakim Harun Gökdağ, HTS kayıtlarına göre Kimse Yok Mu Derneği ile 71 defa telefon görüşmesi iddiasını reddederek, "Kimse Yok Mu derneğinden yardım isteme amaçlı mesajlar geliyor. Bu görüşme kayıtları onlar sanırım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ’den yargılanan hakim, Kimse Yok Mu Derneği ile 71 defa telefon görüşmesi iddiasını reddetti

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevliyken FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski hakim Harun Gökdağ, HTS kayıtlarına göre Kimse Yok Mu Derneği ile 71 defa telefon görüşmesi iddiasını reddederek, "Kimse Yok Mu derneğinden yardım isteme amaçlı mesajlar geliyor. Bu görüşme kayıtları onlar sanırım" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevliyken meslekten ihraç edilen eski hakimler Mustafa Göçer ve Harun Gökdağ’ın ’’silahlı terör örgütüne üye olma’’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinde ilk derece mahkemesi sıfatıyla yapılan duruşmaya, eski hakim tutuksuz sanık Mustafa Göçer katılırken, tutuksuz sanık Harun Gökdağ duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık Harun Gökdağ, evli ve 3 çocuk sahibi olduğunu belirterek, şu anda bir işte çalışmadığını söyledi. Sanık Harun Gökdağ savunmasında, itirafçı F.B’nin beyanında kendisiyle ilgili silahlı terör örgütüne üye olduğuna ilişkin beyanda bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açıldığını kaydederek, “Söz konusu kişiyle staj döneminde tanıştık. Çok samimiyetimiz olmamasına rağmen telefon görüşmelerimiz oldu. Ancak Ankara’da hiç görüşmüşlüğümüz yok. F.B, benim hakkımda hangi saikle örgütle irtibatım olduğunu söylüyor, anlayabilmiş değilim” dedi.

"Mesleğe Sivas’ta başlayıp istinafa gelene kadar hiç bir örgütle ilgimin alakamın olmadığı açıktır" diyen sanık Gökdağ, "F.B. benim istinafa atandığımı bile bilmiyor. Telefonla arayıp, ’hayırlı olsun’ bile dememiş bir insan. Telefon kayıtlarına bakılınca anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu Derneği ile 71 defa telefon görüşmesi ortaya çıktı

Duruşmada Daire Başkanı Nazım Durmaz’ın, sanık Gökdağ’a HTS kayıtlarının geldiğini ve Kimse Yok Mu Derneği ile 71 defa telefonla görüşmesi iddiasını olduğunu söylemesi üzerine sanık, "Kimse Yok Mu derneğinden yardım isteme amaçlı mesajlar geliyor. Bu görüşme kayıtları onlar sanırım. Benim derneğin telefonunu bilecek halim yok. Bayanların bu mesajlara zaafı olduğu için eşimin de gelen mesajlara yardım amaçlı cevap vermiş olabilir. Böyle bir görüşme yaptığımı düşünmüyorum" dedi.

Bunun üzerine daire başkanının telefon görüşmesi yapılan numarayı belirtmesi üzerine sanık, "Evet benim telefon numaram ama kesinlikle böyle bir görüşmem yok" şeklinde konuştu.

"23 TL’lik sabit faturam var, bunu aşmıyorum"

Daire Başkanı Nazım Durmaz sanığa, "Baz istasyonu kayıtlarına göre, ABD, Almanya, Afrika ve Suudi Arabistanla görüşme kayıtların var" demesi üzerine sanık Gökdağ, bu ülkelerde tanıdığının olmadığını söyleyerek "Benim 23 liralık sabit faturam var, bunu aşmıyorum. Böyle bir görüşme yapmadım" dedi.

"Cemaat evlerinde 1 yıl kadar beraber kaldık"

Tanık F.B’nin alınan beyanında, "Harun Gökdağ’ı öğrencilik yıllarından tanırım. 1992 yıllarında cematin evlerinde bir yıl kadar beraber kaldık. Kendisinin aktif bir rol alıp almadığı konusunda bir bilgim yoktur" demesine ilişkin sanık Gökdağ, "Ben F.B’yi üniversite yıllarından hatırlamıyorum. Ben üniversiteye 1988 girişliyim. Ben tanığın hangi tarihte üniversiteye girdiğini, hangi tarihte mezun olduğunu da bilmiyorum. Bu nedenle birlikte kaldığımız iddiasını da kabul etmiyorum. Ben beraatimi istiyorum" dedi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianameden

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski hakim sanıklar Mustafa Göçer ve Harun Gökdağ’ın "silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Yorumlar