Artı 1 TV kimin? +1 TV sahibi kimdir? Artı 1 kim tarafından kuruldu?

Artı 1 TV kimin? +1 TV sahibi kimdir? Artı 1 kim tarafından kuruldu? soruları Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar'ın birbirine girmesinden sonra gündeme gelmeye başladı. Özdil, Artı 1'in Sezgin Baran Korkmaz tarafından kurulduğunu ileri sürünce kıyamet koptu.

Google Haberlere Abone ol
CHP medyası karıştı, Dündar-Özdil birbirine girdi

Artı 1 TV kimin? +1 TV sahibi kimdir? Artı 1 kim tarafından kuruldu? kim tarafından ne zaman kuruldu, SBK'nın ilgisi var mı? Yılmaz Özdil, Artı 1 kanalının kuruluşunda şu anda Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz tarafından kurulduğunu veya finanse edildiğini ileri sürdü. İddiayı duyan Uğur Dündar ise küplere bindi, Yılmaz Özdil'i defterinden sildiğini söyledi. Peki, işin aslı nedir? Artı 1 TV kimin? +1 TV sahibi kimdir? Artı 1 kim tarafından kuruldu?

CHP MEDYASINI KARIŞTIRAN KARA PARA İDDİASI

Yılmaz Özdil'in Artı 1 TV'yi Sezgin Baran Korkmaz'ın finanse ettiği iddiasına Uğur Dündar'dan sert tepki geldi: Benim cenazeme gelmeyeceksin. Yazıklar olsun sana, yerin dibine gir. Karşıma çıkarsan çok fena yaparım. Benim için Yılmaz Özdil defteri kapanmıştır.

Artı 1 TV kimin? +1 TV sahibi kimdir? Artı 1 kim tarafından kuruldu?
Uğur Dündar, kanalın kuruluş aşamasında yönetimde yer almıştı.

 

Sözcü yazarı Yılmaz, Özdil, “Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazetecilerin SBK (Sezgin Baran Korkmaz) aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor!” dedi.

“SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?” ifadeleriyle Twitter paylaşımına devam eden Özdil’e Uğur Dündar Tele 1 canlı yayınında sert tepki gösterdi.

Artı 1 TV kimin? +1 TV sahibi kimdir? Artı 1 kim tarafından kuruldu?
Sözcü Gazetesi'nin iki yazarı birbirine girdi.

 

İki ismin kavgası, Artı 1'in kuruluşuna ilişkin Özdil'in iması nedeniyle çıktı. Dündar, kendisini en yakından tanıyan isimlerden birinin Özdil olduğunu ifade ederek, “Yazıklar olsun sana, o tweeti nasıl paylaştın” dedi.

Dündar şunları ifade etti: Biri bana Yılmaz Özdil’i sorsa ‘Yılmaz pis bir işe bulaşmaz’ derim... Yılmaz’a da yazıklar olsun... Bitti benim için artık. Çok namuslu bir iş yapmışız, tebrik etmesi gerekirken imalı çamur. Yazıklar olsun. Tele 1'deki yayın sürerken Özdil, “SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1’de değerli ağabeyim Uğur Dündar’la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde...” paylaşımı yaptı.

Bunun üzerine Dündar, “Açık açık yazacaksın, sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen 2-3 kişiden birisin, sen nasıl ima yollu da olsa çamur atmaya yeltenirsin... Kötü kalpli. Nedenini de biliyorum, İsmail Saymaz’a takmış... Nasıl gitti elin o tweete, nasıl yazabildin onları” dedi.

Dündar, Özdil’in kendisine “değerli ağabeyim” diye mesaj attığını da ifade ederek, “Değerli ağabeyim deme sen artık değersiz Yılmaz’sın” tepkisi gösterdi.

Dündar, "Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin, benim için Yılmaz Özdil defteri kapanmıştır" diyerek, "Bize yaptığına bak ya" dedi. Özdil ise, Twitter'dan "Neticede kanal kiminmiş?" sorusu yöneltti.

Yayınına bağlanan Tele1 Washington temsilcisi Yılmaz Polat, Sezgin Baran Korkmaz dosyasında Artı1'le ilgili bir ifade görmediğini söyledi. 

Kanal kimin?

Artı Bir TV resmi belgelerde Düzey Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş'ye ait görünüyor.

Kurucusu da Tuncay Mollaveisoğlu olarak görünüyor. 

Kanalın kuruluşunun perde arkasında ise Uğur Dündar, Erdoğan Toprak ve Ekim Alptekin olduğu ileri sürülüyor. 

Ekim Alptekin'in kara para aklama firarisi Sezgin Baran Korkmaz'ın ortağı olması ise ortalığı karıştırdı.

Digiturk platformu üzerinden 23 Nisan 2013'te test yayınına başlayan kanal, 29 Nisan 2013'te düzenli yayına geçti.

13 Mayıs 2013'te Türksat 3A ve D-Smart platformu ve mobil ortam üzerinden de yayına başlayarak izleyici kitlesini genişletti.

Oluşan mali kriz sebebiyle kanal kapanmıştı.

CAN ATAKLI'DAN YENİ İDDİA 40 MİLYON LİRA

Yılmaz Özdil ile aynı gazetenin yazarı olan Uğur Dündar'ın kavgası gündeme oturmuştu. Kurucuları arasında Dündar'ın da yer aldığı Artı1 TV'nin, Avusturya'da tutuklanan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz tarafından finanse edilerek kurdurulduğunu ima eden Özdil, "SBK'nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD'de açılan davanın iddianamesinde yazıyor. Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! Dürüst ve güvenilir(!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor" paylaşımı yapmıştı.

Artı 1 TV kimin? +1 TV sahibi kimdir? Artı 1 kim tarafından kuruldu?
Tartışmaya Can Ataklı da katıldı.

 

Uğur Dündar ise, "Yazıklar olsun. Sen nasıl ima yollu da olsa çamur atmaya yeltenirsin... Kötü kalpli. Karşıma çıkarsan çok fena olur. Bu benim yediğim bir hançerdir. Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin" demişti.

Ataklı, "Artı 1 TV kurulduğu zamanla ilgili çok şaibe var. CHP'den toplanan bir 40 milyon lira var. Kayıp. Önemli bir CHP'linin 'tamam, ben hallediyorum' diyerek onun önemli bir bölümünü yok ettiğini, gerisiyle de bir bina yaptığını söylerler.." ifadelerini kullandı.

Can Ataklı'nın bu açıklaması, CHP'li belediyelerin milletten topladığı vergileri kendi medyalarını oluşturmak için harcadığını da ortaya çıkmış oldu.
Uğur Dündar: Yılmaz Özdil beni sırtımdan hançerledin, cenazeme bile gelmeyeceksin

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Uğur Dündar'ın sert tepkisine neden oldu. Dündar, kendisini en yakından tanıyan isimlerden birinin Özdil olduğunu ifade ederek, “Yazıklar olsun sana, o Tweeti nasıl paylaştın. Karşıma çıkarsan çok fena yaparım” dedi.

Artı 1 TV kadrosunda Uğur Dündar'ın yanı sıra; Can Dündar, Mirgün Cabas, Pelin Batu, Barbaros Şansal, Özgür Mumcu gibi isimler de yer alıyordu.

 

Yorumlar