Artagan nedir?

Artagan ne demek, anlamı nedir? Meral Akşener'in açıkladığı Artagan ne demek? İyi Parti tarafından hazırlanarak televizyon ekranlarında reklamları döndürülen Artagan'ın ne olduğu merak konusu oldu. İşte detayları:

Google Haberlere Abone ol
Artagan nedir?

Artagan ne demek, Argatan kelime anlamı nedir? Meral Akşener'in açıkladığı Artagan ne demek?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomide ve ticari ilişkilerde dijital dönüşümü hedef alan "Artagan Projesi"nin ayrıntılarını yarın açıklayacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomide ve ticari ilişkilerde dijital dönüşümü hedef alan "Artagan Projesi"nin ayrıntılarını yarın açıklayacak.

Partiden yapılan açıklamaya göre, proje "çağın gereklerine uygun bir ekosistem" olarak tanımlanıyor.

Projeyle ilk etapta kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması, ekonomide ve ticari ilişkilerde dijital dönüşüm hedefleniyor.

Türkiye ekonomisine her yıl yüzlerce milyar liralık kaynak yaratacağı ifade edilen proje, özerk bir yapı öngörüyor.

Akşener, projenin teknik ayrıntılarını ve elde edilecek kazanımlarını, yarın saat 10.30'da, Meclis'teki Grup Toplantısı'nda açıklayacak.

AKŞENER GRUP TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Meral Akşener, ekonomide ve ticari ilişkilerde dijital dönüşümü hedef alan "Artagan Projesi"nin ayrıntılarını anlattı.

Artagan'ın öz Türkçede "bolluk ve bereket" anlamına geldiğini belirten Akşener, bankacılık sisteminin mevduat fazlası veren ve büyümenin fitilini ateşleyecek kurumlara dönüşeceğini, kredi faizlerinin yakın tarihin en düşük seviyelerine gerileyeceğini, üretimin artacağını, gerçekleştirilemeyen tüm atılımlar için gerekli finansmana sahip olunacağını anlattı.

Akşener, şöyle devam etti: "Türkiye’nin zenginleşme reçetesi Artagan, nakitsiz topluma dayalı yeni bir ekosistemdir, adil ve kayıpsız bir ekosistemdir. Artagan, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 21. yüzyıldaki adıdır. Artagan, tüm mali kayıt ve denetimin yapay zeka aracılığıyla yapılmasını sağlayan özerk bir mali denetim ağıdır. Artagan, içinde binlerce yazılım ve vergi uzmanının bulunduğu korunaklı bir kampüste yer alır. Kampüsün altındaysa ülkemizdeki tüm para trafiğini derleyen bir sunucu tarlası bulunur."

Artagan'ın gelire dayalı ve adil bir vergi sistemine geçiş fırsatı sunacağını anlatan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artagan hayata geçtikten sonra ise herkes geliri üzerinden adil bir şekilde vergi ödeyecek. Ne var ki Artagan'ın bunları sağlayabilmesi için tüm para hareketlerinin dijital ortamda gerçekleşmesi gerekiyor. Bu sebeple, Artagan'ın ilk aşaması, Türkiye'deki tüm para akışını dijital sistemlere taşıyarak nakitsiz toplum sürecine hazırlanmak olacak. Milletimizden yetkiyi aldığımızda bu hazırlıkları, eş zamanlı adımlarla süratle hayata geçireceğiz."

Artagan kelime anlamı ise şöyle: 

1. Çoğalan, fazlalaşan, bereketli (pirinç, fasulye, nohut, mercimek v. b. hakkında): Sizin bulgur artağanmış. Artağan.


 

Yorumlar