Mesut diziden neden ayrıldı Şevket Çoruh Arka Sokaklar'dan neden ayrıldı?

Arka Sokaklar Mesut neden ayrılıyor Şevket Çoruh ayrılıyor mu? Arka Sokaklar Mesut karakteri aslen nerelidir, kaç yaşındadır, gerçek adı nedir? Ya da, Şevket Çoruh aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir?

Google Haberlere Abone ol
Mesut diziden neden ayrıldı Şevket Çoruh?

Mesut diziden neden ayrıldı Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden çıktı? Arka Sokaklar Mesut kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Arka Sokaklar Mesut karakterini canlandıran oyuncu aslen nerelidir, kaç yaşındadır, gerçek adı nedir? Şevket Çoruh aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir?

MESUT DİZİDEN NEDEN AYRILDI?

Arka Sokaklar dizisinin en uzun süreli karakterlerinden Mesut, ile ilgili hayranlarını üzen bir haber geldi. Türk dizi tarihinin en uzun metrajlı dizilerinden biri olan Arka Sokaklar'ın demirbaş isimlerinden biriydi Mesut. 

Arka Sokaklar Mesut kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Arka Sokaklar Mesut kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

 

Arka Sokaklar Mesut karakterini canlandıran oyuncunun adı Şevket Çoruh'tur.

Mesut, özel ekibin komiserlerinden birisidir. 1990’lı yıllarda doğuda Özel Harekat’ta tehlikeli görevlerde yer almış bir isimdir. Bu görevden kalma travmalarla dönmüş İstanbul’a. Oğlu Tunç’u neredeyse tek başına büyütmüş-büyütmekte. İşinde de özel hayatında da sert-sivri. Ama aile içinde, yani ekipte, sevilen sayılan bir ‘ağabey’.

Peki, Arka Sokaklar Mesut karakterini canlandıran Şevket Çoruh aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir?

İşte Şevket Çoruh biyografisi: 

Şevket Çoruh aslen Artvinli olmasına karşın İstanbul doğumludur. Çoruh, 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul’da doğdu. Annesi terzi bir babası ise minibüs şoförüydü.

Babası Selami bey Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş şoförlüğü yapmaktaydı. 14 yaşından 24 yaşına kadar Maltepe, İstanbul’da büyümüştür.

Arka Sokaklar Mesut kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Arka Sokaklar Mesut kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

 

Ailesi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Ardanuç’un Anaçlı köyünden İstanbul’a göç etmiş ve 1973 yılında istimlak edilerek bugün Ömerli Barajı suları altında kalmış olan Muratlı köyüne yerleşmiştir.

İlk ve orta öğrenimini Üsküdar’da Taşmektep İlkokulu’nda, lise öğrenimini ise Kartal Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Liseden sonra girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı.

Günay Karacaoğlu ile yaptığı evlilikten bir kızı bulunmaktadır. Daha sonra Günay Karacaoğlu'ndan boşanmış ve bunu da "Birbirimize artık aşık değiliz." şeklinde açıklamıştır.

Şevket Çoruh 3 Nisan 2017 tarihinde 21 yıllık maddi birikimleri olan 7 klasik arabasını ve 3 evini satıp ayrıca da bankadan 7 milyon lira kredi alarak İstanbul Kadıköy'de Baba Sahne adını verdiği tiyatroyu açtı. Tiyatronun açılışında Müjdat Gezen kendisinde bulunan İsmail Dümbüllü'nün fesini Şevket Çoruh'a devretti.

Özetlersek; 

Şevket Çoruh aslen Artvinli'dir. 

46 yaşındadır. 

Asıl mesleği oyunculuktur.

İsmail Dünbüllü'nün fesini taşıyan kişidir.

Mesut Arka Sokaklar dizisinden ayrılıyor mu?

16 sezondur devam eden ve 17’nci sezon hazırlıklarını sürdüren Arka Sokaklar dizisinin ‘efsane komiseri’ Mesut Güneri’yi canlandıran Şevket Çoruh, diziden ayrılacağını duyurdu.

Çoruh, ‘Hoşça kal Mesut’ notuyla Twitter’dan paylaştığı veda yazısında şunlar yazıyor: “16 sezon 632 bölüm boyunca Arka Sokaklar’da koştum, kaçtım, kovaladım. Mesut’la son dakikaya kadar ter döktüm. Bugün bu yolun sonundayım. Başta yapımcımız Sayın Türker İnanoğlu’na, yıllarca omuz omuza çalıştığım kamera önü ve arkasındaki ekibimize, yayında ve yapımda emeği geçmiş herkese ve ekranda binlerce saat göz göze baktığımız seyircimize teşekkürler. Uzaktan görenler MESUT sanıyor, bir ŞEVKET’e döndü benim hayatım…”

 Şevket Çoruh’un gelecek planlarının ne olduğu bilinmiyor. Çoruh, son dönemde tiyatroya ağırlık vermişti.

Kaynak: Son Haberler


 

Yorumlar

Kemal akman Evet arkadaşlar mesut çok iyi oynuyor
ffgbfbvvc cvbfb