ARFF memur nedir? ARF memuru maaşı ne kadar? Ne iş yapar?

ARFF memur nedir? ARF memuru maaşı? KPSS yerleştirme sonuçlarına göre en düşük puanla memur alımı yapılan alan ARFF memurluğu oldu. Bu nedenle memur adaylarının aklına doğal olarak, ARFF nedir, ARF memurluğu ne iş yapar, alım şartları nelerdir, maaşları ne kadardır, şeklinde sorular gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
ARFF memur nedir? ARF memuru maaşı ne kadar?

ARFF memur nedir? ARF memuru maaşı ne kadar? Ne iş yapar? KPSS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından ARFF Memurluğu bir kez daha dikkat çekmeye başladı. KPSS'de 68 puanla memur alan bu alan memur adayları tarafından merak konusu oldu. Peki ARFF Memuru nedir, ne iş yapar, kaç lira maaş alıyor? İşte ARFF Memuru maaşı ne kadar ile ilgili merak edilen konulardan bazıları:

ARFF memur nedir? ARF memuru maaşı ne kadar? Ne iş yapar?
ARFF memurları

 

ARF Memur, Devlet Hava Meydanları'nda havaalanlarında yangın, kaza gibi acil durumlara müdahale eden ekipte yer alan kişilerdir. Havalimanında görev yapan itfaiye memurları da ARFF memuru sayılır. ARFF memurları, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarına göre eğim alırlar.

Havadaki ve yerdeki uçaklarda meydana gelebilecek kaza-kırım ve acil durumlara müdahale etmekle görevlidirler. Günün 24 saatinde hafta sonu ve bayram tatili gözetmeksizin sürekli vardiyalı olarak çalışırlar.

ARFF memurları, hem personel yasaları hem de Uluslararası Sivil Havacılıkla ilgili mevzuat açısından birçok vasıflarla donatılmak zorundadır. 

ARFF MEMURLUĞU GENEL ŞARTLARI

18 yaşından büyük olmak

T.C vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

Sağlık problemi olmamak

Kilo ve boy şartlarını taşımak

ARFF memur nedir? ARF memuru maaşı ne kadar? Ne iş yapar?
ARFF memurları

 

İlanın eğitim bilgilerini barındırmak

Uygulanacak mülakatlardan başarılı olarak ayrılmak şeklinde nitelendirilebilir. (Fiziki yeterlilik testleri)

KPSS ŞARTI VAR

Kamuya yapılan memur alımlarında, adayların genellikle KPSS puanı en az 70 olmalıdır. Yayımlanan ilanlarda bu baraj puan olarak yansıtılmaktadır. Ancak, yakın dönemlerde en az 60 puan almış olmak şartı da ilan kılavuzlarında göze çarpmaktadır. Adayların belirtilen bu puan şartını sağlaması halinde, en yüksek puandan bir düşüğüne seyreden sıralama ile yerleştirmeler yapılmaktadır. 2019 KPSS yerleştirme sonuçlarına göre 68 puanla kapattı.

ARF MEMURLUĞU ÖZEL ŞARTLARI 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait ARFF Memuru (İtfaiyeci) pozisyonunu tercih edecek adayların aşağıdaki şartları da taşımaları gerekmektedir:

a) En az 1.65 metre boyunda olmak.

b) Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak. (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır)

c) Astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamak.

ç) Aşırı psikolojik duyarlılık ve heyecan, davranış bozuklukları, kapalı alan korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan tutması vb. psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklardan herhangi birine yakalanmamış olmak.

d) "c" ve "ç" maddelerinde belirtilen bedensel ve psikolojik yapı ile yurdun her yerinde AARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru olarak görev yapabileceğine dair tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden "Sağlık Kurulu" raporu almış olmak.

ARFF MEMUR MAAŞI NE KADAR?

ARFF Memur maaşı 2019 yılı sonu itibariyle 5 bin - 5 bin 500 lira arasında değişmekteydi.


 

Yorumlar