TÜVTÜRK randevu sorgulama nasıl yapılır? Araç muayene randevu ücretsiz bir şekilde nasıl alınır?

Araç muayene randevu ücretsiz al TÜVTÜRK muayene randevu alma işlemleri, numaraları iletişim bilgileri nedir? Araç muayene randevu ve TÜVTÜRK telefon numarası, aracını muayene ettirmek isteyen araç sahiplerinin sık sık aradıkları bir telefon numarasıdır. Peki, TÜVTÜRK randevu telefon numarası kaç?

Google Haberlere Abone ol
TÜVTÜRK randevu sorgulama nasıl yapılır?

TÜVTÜRK randevu sorgulama nasıl yapılır? Araç muayene randevu ücretsiz bir şekilde nasıl alınır? Araç muayene randevu ücretsiz al TÜVTÜRK muayene randevu alma işlemleri, numaraları iletişim bilgileri nedir? Araç muayene ranedevu nereden nasıl alınır, TÜVTÜRK muayene istasyonlarında araçlarını muayene etmek isteyen araç sahipleri ya da vekilleri TÜVTÜRK randevu telefon numarası kaç diye sık sık soruyor.

TÜVTÜRK RANDEVU SORGULAMA

Türkiye genelinde bütün araç muayene işlemleri TÜVTÜRK istasyonlarında bulunuyor. Araç muayene randevu ücretsiz al TÜVTÜRK muayene randevu alma işlemleri, numaraları iletişim bilgileri nedir?

TÜVTÜRK fenni muayene randevu al araç muayene randevu alma işlemleri, numaraları iletişim bilgileri nedir?
Araç muayene randevu TÜVTÜRK randevu numaraları iletişim bilgileri

 

Bu istasyonlarda araçlarını muayene ettirmek isteyen araç sahiplerinin öncelikle internet üzerinden randevu almaları gerekiyor.

İnternet üzerinden araç muayene randevusu almakta güçlük çeken araç sahipleri ise telefon numarası üzerinden randevu almak istiyor.

Bunun için öncelikle araç sahiplerinin hangi istasyonun telefon numarasını aradığını bilmesi gerekiyor.

Bu makalemizde sizlere bütün istasyonların telefon numaralarını vermeye çalışacağız.

TÜVTÜRK Genel Müdürlük:

TÜVTÜRK Adana Ceyhan telefon numarası: 0 850 222 8888
TÜVTÜRK Adana Kozan Telefon Numarası: 0 850 222 8888
TÜVTÜRK Adana Seyhan Telefon Numarası: 0 850 222 8888
TÜVTÜRK Adana Yüreğir Telefon Numarası: 0 850 222 8888

TÜVTÜRK Adıyaman Telefon Numarası: 0 850 222 8888

TÜVTÜRK Afyon Dinar Telefon Numarası: 0 850 222 8888

ARAÇ MUAYENEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre; 3 Nisan’dan 3 Temmuz saat 23:59’a kadar olan bu 3 aylık sürede muayenesi dolan araçlar 17 Ağustos’a (dahil) kadar muayenesini yaptırabilecek.

Bu durumda gecikme bedeli alınmayacak. Yani bu konuda yeterli süre mevcut. Buna karşılık zorunlu olmasa da isteyen araç sahipleri muayene işlemini sokağa çıkma yasağı olan günler haricinde gerçekleştirebiliyor.

DİKKAT! EĞER 3 NİSAN'DAN ÖNCEYSE

Buraya dikkat.... Eğer 3 Nisan’dan önce süresi dolmasına rağmen araç muayenesi yaptırılmadıysa bu tarihten önceki gecikme bedelleri alınacak. Yine söz konusu araç muayenesi 3 Temmuz’dan sonra yaptırılırsa 3 Nisan ila 3 Temmuz dönemi dışında kalan sürelerin gecikme bedelleri tahsil edilecek. Burada 3 aylık muafiyet söz konusu olacak.

TİCARİ ARAÇLARIN DURUMU NE?

Her yıl muayeneye gitmesi gereken ticari araçlara da 3 Nisan-3 Temmuz dönemi için idari yaptırım uygulanmayacak. Ancak bu araç sahiplerine taşıdıkları can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için muayenenin geciktirilmemesi tavsiye ediliyor.

YAŞLIYA DAHA FAZLA SÜRE

Bu süreçte özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlara ek imkanlar tanındı. Normalde 3 Nisan itibarıyla tanınan araç muayene muafiyeti, sokağa çıkma yasağı devam eden 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlıklara bulunanlarda 22 Mart itibarıyla geçerli. Söz konusu tarihten sonra muayene süresi dolan bu gruptaki vatandaşlar, araç muayene işlemlerini 17 Ağustos’a kadar yaptırabilecek. Burada yasağın kalkacağı tarihte belirleyici olacak.


Yorumlar