Arabasıyla markete gidenleri polis affetmedi

Polis, İçişleri Bakanlığının genelgesinde altı çizilerek belirtilen, "arabayla markete gidilmeyecek" kuralını ihlal edenlerin gözyaşına bakmadı.

Google Haberlere Abone ol
Arabasıyla markete gidenleri polis affetmedi

Tam kapanma genelgesinde altı çizilerek belirtilen kurallardan biri de marketlere yürüyerek gitmek, en yakın marketleri tercih etmekti. Ancak bazı vatandaşlar hala marketlere araçlarıyla gitmeye devam ediyor. Polis ise aracıyla marketlere gidenleri affetmiyor.

Arabasıyla markete gidenleri polis affetmedi
Aracıyla markete gidenlere 3 bin 150 TL para cezası kesiliyor.

 

Edirne'de 17 Mayıs'a kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde alışveriş için markete aracıyla gidenlere para cezası uygulandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde Edirne'de tedbirler sıkılaştırıldı. Kentin belirli yerlerine uygulama noktaları oluşturan polis ekipleri, denetim yaptı.

Polis ekipleri yaptığı denetimlerde yürüme mesafesinde yaya olarak marketlere gidenlere izin verdi. Marketlerin otoparklarında da önlem alan polis ekipleri, alışverişe araçlarıyla gelen 2 kişiye kişi başı 3 bin 150'şer lira ceza uyguladı.

Edirne'de polis ekipleri sokaklarda anonslarla vatandaşı sokağa çıkmaması yönünde uyarırken, kısıtlamaya uymanlar hakkında tutanak tutuldu.

 

Yorumlar