Ankara'daki yangının sorumlusu hakkında yeni karar

Ankara'da askeri kışlayı ateşe verirken yakalanan zanlı hakkında verilen kontrollü serbestlik kararı savcılığın itirazı üzerine yeniden görüşüldü. Mahkeme, zanlıyı tutuklama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'daki yangının sorumlusu hakkında yeni karar

Ankara'da askeri kışlayı yakarken suçüstü yakalanan zanlı hakkında yeni karar verildi. Dün hakkında kontrollü serbestlik kararı alınan zanlı savcılığın itirazı üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 58. Topçu ve Füze Okulu Konutanlığı sınırları içerisinde yangın çıkarmaya çalışan ve ‘konutu terketmeme’ adli kontrolü ile serbest bırakılan K.Y.Ü’nin kararına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazın üzerine K.Y.Ü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara'da Polatlı 58. Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı sınırları içerisinde K.Y.Ü isimli şahıs, yangın çıkarmaya çalıştığı sırada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti.

Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam eden soruşturma kapsamında K.Y.Ü'nün daha önce de benzer eylemlerde bulunduğu kaydedilerek, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için gerekli inceleme ve tetkik işlemleri yapılmasına devam edildiği bildirilmiş, 'Kamu malına zarar verme' ve 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince 'konutu terketmeme' adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı.

K.Y.Ü'nün serbest bırakılmasının ardından Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı karar itiraz etti. İtirazın üzerine Polatlı Sulh Ceza Hâkimliğince itirazın kabulüne ve zanlının tutuklanmasına karar verildi.


 

Yorumlar