Ankara'da edebiyat festivali düzenlenecek

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi ile Mamak Belediyesi iş birliğinde "Ankara Edebiyat Festivali" düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da edebiyat festivali düzenlenecek

TYB Ankara Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara'da düzenlenecek ilk edebiyat festivali özelliğindeki program, 21-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Mamak'taki Musiki Muallim Mektebi'nde düzenlenecek festivalle, edebiyatı halkla buluşturmak, gençleri edebiyatın gerçek yapıcıları şair, hikayeci ve romancılarla tanıştırmak, dil ve edebiyat konuları üzerinde düşünmek ve başkentte bir geleneğin temelini atmak hedefleniyor.

21 Eylül saat 10.00'da gösterilerle başlayacak program, TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan ve Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse'nin açılış konuşmalarıyla devam edecek.

Festival kapsamında, "Ankara'da Edebiyat, Edebiyatta Ankara", "Nagehan Ol Şara Vardım-Şehir ve Edebiyat", "Gençlik ve Edebiyat", "Şiir ve Şehir", "Edebiyatımızda Roman ve Hikaye", "Edebiyatımızda Deneme", "Edebiyat Dergiciliği ve Ankara'da Dergicilik" panelleri düzenlenecek, "Genç Yazarlar Buluşması" gerçekleştirilecek.

İlk dersi TYB Kurucu ve Şeref Başkanı Doğan'ın vereceği "Yazarlık Okulu"nun da yer alacağı festivalde, "Ankaralı Divan Şairleri ve Divan Şiirinde Ankara" konferansı ve "Şeyhülislam Yahya Efendi Şiir Şöleni" etkinliği yapılacak, sokak sanatçısı Sedat Anar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları konser verecek.

Yorumlar