Anadolu Ajansı ile YTB arasında iş birliği

- Anadolu Ajansı ve YTB, ortak çalışma alanlarında iş birliği yapılmasına dair protokol imzaladı

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı ile YTB arasında iş birliği

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), ortak çalışma alanlarında stratejik iş birliği yapacak.

İş birliğine ilişkin protokol, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından imzalandı.

AA ve YTB, yurt dışında yaşayan vatandaşlar ile soydaş ve akraba topluluklarca kurulan medya kuruluşlarının medya ve habercilik alanlarında kapasite oluşturmaları ve var olan kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla ortak çalışmalar yürütecek.

Protokol kapsamında AA ve YTB, yurt içi ve yurt dışındaki medya profesyonelleri arasında iş birliği ve iletişimin artırılmasına yönelik ortak programlar düzenleyecek.

Genel iş birliği çerçevesinde AA ve YTB, kurumsal veya ortak faaliyetlerde faaliyet öncesinde, faaliyet sırasında ve sonrasında tanıtım ve görünürlüğün artırılmasına yönelik karşılıklı destek sağlayacak.

Protokol çerçevesinde ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlar, soydaş ve akraba topluluklar ile "Türkiye Bursları" kapsamındaki çalışmalara yönelik önemli konu ve kişilerin tanıtılması, farkındalık ve bilginin artırılmasına ilişkin programların hazırlanması ve yayımlanması konusunda iş birliği yapılacak.


Yorumlar