Zeytin Dalı Harekatı

- İran'ın BM Cenevre Ofisi nezdindeki eski büyükelçisi Hurrem, İranlı bazı komutanların Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili muhalif tutumlarını eleştirdi

İSTANBUL (AA) - İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki eski büyükelçisi Ali Hurrem, "Türkiye, ABD'nin Suriye'deki rolü ve nüfuzunu azaltıyor. İran'ın bundan rahatsız olması yersizdir." dedi.

İran'dan yayın yapan Fararu Haber Sitesi'ne konuşan Hurrem, İranlı bazı komutanların Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili muhalif tutumlarını eleştirdi

Hurrem, "Maalesef, İran'da bazı komutanların Türkiye aleyhine tutumlarına şahit oluyoruz. Bu kimselerin 'Suriye'nin kuzeyine Türkiye yerine ABD konuşlansa ne yapardınız?' sorusuna verecekleri bir cevabı da yok. Türkiye, ABD'nin Suriye'deki rolü ve nüfuzunu azaltıyor. İran'ın bundan rahatsız olması yersizdir." ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın İran'ın lehine olduğunu söyleyen Hurrem, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin şu an alana inmiş olması İran'ın bu ülkenin yardımıyla kendi politikalarını daha iyi yöneteceği bir ortamı mümkün kılmaktadır. İran eğer ABD ile karşı karşıya gelseydi, ya ABD'nin karşısında duracaktı veya kenara çekilecekti."

Savcının "basit" dediği olay 2 cinayetle bitti Sözleşmeli personelin ücret tavanlarına zam Kontrolden çıkan Grok'a ChatGPT'den tepki Abdullah Öcalan'dan videolu mesaj Elon Musk'ın yapay zekası kontrolden çıktı 4 trilyon dolar değere ulaşan ilk şirket NVIDIA