YKS başvuru işlemleri başladı

YKS başvuru işlemleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvuruları başladı. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek sınavın, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olarak üç oturumda yapılması planlanıyor. Sınav sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanması bekleniyor.

BAŞVURU SÜRECİ VE ÜCRET BİLGİLERİ

Sınav başvuruları, 26 Şubat tarihine kadar yapılabilecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri veya "https://ais.osym.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. 2024 YKS için başvuru ücretleri, her oturum için 115 liradan 295 liraya yükseltildi. Buna göre, lisans programlarına başvuracak adaylar 590 lira, ön lisans programlarına başvuracaklar 295 lira, her üç oturuma katılacak adaylar ise toplam 885 lira ödeyecek.

ÖNEMLİ SORU VE CEVAPLAR

Başvuru süreci ve sınavla ilgili merak edilen sorulara yanıt verildi. 2024-YKS'ye başvuracak adaylar, ortaöğretim son sınıf öğrencileri, mezunlar ve beklemeli durumda olanlar olacak. Sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce "https://ais.osym.gov.tr" adresinden edinilebilecek. Ayrıca, başvuru süreci, ücret bilgileri, kontenjanlar ve sınavın yapısı hakkında detaylı bilgiler verildi.

ÖZEL DURUMLAR VE KONTENJANLAR

Kılavuzda, 34 yaşını tamamlamış kadınlar, depremzede adaylar, şehit eş ve çocukları ile gazi, gazi eş ve çocukları için özel kontenjanlar ayrıldığı belirtildi. Ayrıca, üstün yetenekli adaylar ve TÜBİTAK yarışmalarında başarılı olan öğrenciler için de ayrıcalıklı yerleştirme şartları açıklandı.

OKUL BİRİNCİLERİ VE CEVAP KAĞIDI DÜZENLEMELERİ

Okul birincileri için ayrılan kontenjanlar ve sınavda cevap kağıdının nasıl doldurulacağı ile ilgili bilgiler de verildi. Eğitim bilgileri ve diploma notlarının onay süreci hakkında bilgi verilerek, adayların bu süreçte dikkat etmeleri gereken hususlar aktarıldı.

Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Gazze'de ateşkes umutları suya düştü