Yemen'deki olaylar

- Hükümet güçlerinin Beyda ilinde düzenlediği operasyonda 27 Husi öldü, 19'u yakalandı - Operasyonda Natı ilçesine bağlı bazı stratejik noktalar ele geçirildi

EL-BEYDA (AA) - Yemen'in Beyda ilinde hükümet güçlerinin düzenlediği operasyonda 27 Husinin öldürüldüğü, 19'unun yakalandığı belirtildi.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) komutanlarından Ahmed el-Mısabi AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin Natı ilçesinde düzenlediği operasyonda 27 Husi ile 2 askerin öldüğünü, 19 Husinin yakalandığını, 7 askerin de yaralandığını söyledi.

Mısabi, hükümet güçlerinin, Natı ilçesinde stratejik öneme sahip Zahr Dağları ile bazı bölgeleri ele geçirdiğini ve Husilerin elindeki diğer bölgelerin kurtarılması için de operasyonlara devam edileceğini sözlerine ekledi. Mısabi, Zahr Dağlarının, Beyda'ya bağlı Natı ve El-Melacim ilçeri arasında yer alan konumu bakımından önemli olduğunu aktardı.

Beyda vilayeti, ülkenin kuzey ve güneyindeki kentleri birbirine bağlayan bir konuma sahip olmasının yanı sıra Sana, Marib, Şebve, Zumar, İbb, Dali, Lahic ve Ebyen vilayetleri ile olan sınırı sebebiyle de büyük önem arz ediyor.

Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu Yarasanın ısırdığı adam öldü 3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında