Osman Hulusi Boyraz

TÜM YAZILARI
İngiltere'de hiç yoktan çıkan kriz İngiltere'de bugün akaryakıt istasyonlarında yakıt bitti. Yakıt sıkıntısı olacağını duyan herkes soluğu istasyonlarda aldı ve günün sonunda yakıt kalmadı. Şu an kimse ne zaman yakıt geleceğini bilmiyor. Bu birkaç haftadır marketlerde görmeye başladığımız boş raf manzaralarının üstüne tuz biber oldu.
Troller tarafından linç ediliyorum Evet tarafından. Artık yediği herze yüzünden sosyal medyada tepki gören her kifayetsizin sığınacağı bir limanı var. Troller. Ve onlar tarafından linç edilmek. Teravih şekeri Size çocukluğumun Ramazan’larından kalma bir tadı anlatacağım. Oruç ayını uğurlamaya hazırlandığımız şu veda günlerinde aklıma gelen, her aklıma geldiğinde de ağzımda bir şeker tadı bırakan çocukluk teravhlerimi.
Malatya’nın Gadiri, Türkiye’nin Mercedes Kadir’i Hemen hemen 20 sene önceydi. Ortaokul ikideyim, öğleden sonraları 1 milyoncuda çalışıyorum, yevmiyem iki milyon. Akşamüstü beş yüz bin lirasına dondurma alıyorum kalanını da biriktiriyorum. Davutoğlu ile Soylu istifalarının farkları Halk Davutoğlu’nun görevden ayrılmasına neredeyse hiç ses çıkarmadı ama Soylu için neredeyse ortalığı ayağa kaldırdı. İnce bir sitem: Kimle neyi dayanışalım? Ne istiyoruz biz kendimizden? Niye ülkemizin güzel yönlerini görmüyoruz? Neden her durumda ama her durumda birilerini günah keçisi ilan ediyoruz? Bu sorduğum sorulardan kendimi muaf tutmuyorum ayrıca. İngiltere’de koronavirüsle imtihanımız Cambridge'de yaşayan yazarımız Osman Hulusi Boyraz, dünyanın koronavirüs ile büyük bir imtihandan geçtiği dönemde İngilizler'in neler yaptığını yazdı. İngiltere Avrupa Birliği'nden neden ayrıldı? İngilizler için yüz yıl sonrasını planlayan millet derler. 47 yıl önce girmiş olduğu Avrupa’dan bugün çıkmayı planlamışlar mıydı acaba, ya da bugün AB’den çıktıktan sonraki yüzyılda gerçekleşeceklere yönelik bir planları var mıydı? Solcu, toplum önderi ya da casus: Jack Jones İngiltere’nin son 50 yılına damga vuran isimler yazı dizimize bu hafta Jack Jones ile devam ediyoruz. Jones, ticaret birliği baronlarının sonuncusu olarak da anılabilecek bir... Meselemiz insan olmak Biz birşeyleri kaçırıyoruz. Kaçırdığımız herşeyde de birilerini suçluyoruz. Her kaçan şey için suçlayacak birilerini muhakkak ama muhakkak buluyoruz ancak bu bulduklarımız bir... Anketler ne kadar dürüst, MHP ile ittifak ne kadar mantıklı? 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki süreçte MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sergilediği duruş hepimizin takdirini topladı. Bahçeli, ülkemizi işgal edip seçilmiş ve seçilecek... Hesap verme sırası İran’a mı geldi? İran bir haftadır kaynıyor. Sokaklarda eylemler var. Birçok şehirde insanlar sokaklara çıkıyor. Ve biz bu manzaraya aşinayız. Nereden mi? Arap Baharı’ndan daha nereden... Ak Parti’ye düşmanlık etmek Yaklaşık bir yıl önce ‘’Türkiye’nin Kimliksizler Sorunu’’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Geçen gün gördüğüm bir paylaşım üzerine bu konu üzerinde birkaç kelam daha etmek... 'Küçük Prens'in derdi ne: Ilımlı İslam mı, sıcak savaş mı? Suudi Arabistan’da son günlerde yaşanan kanlı taht savaşı tüm dünyada hayretle izlenmeye devam ediyor. Bugün yaşananlar bugün ortaya çıkan bir durum mu yoksa çok daha eskilere... Ne duruyorsun araba yapsana! Geçtiğimiz hafta yerli otomobil (Türkiye’nin otomobili) konusunda nihayet kayda değer bir adım atıldı. Babayiğitler ortaya çıktı. Bu adım yaklaşık altmış yıl gecikmeyle atılmış...