Yaralı peşmerge binbaşı Türkiye'de öldü

Musul yakınlarında IŞİD tarafından yaralanan peşmerbe binbaşı Türkiye'de hayatını kaybetti

Irak'ta Musul yakınlarda IŞİD ile yaşanan çatışmada yaralanan peşmerge binbaşı tedavi için kaldırıldığı Türkiye'de hayatını kaybetti. 
 
Musul yakınlarındaki Hazır Cephesi’nde Kakai köylerinin IŞİD’den alınması operasyonunda ağır yaralanan Binbaşı Osman Helekani, tedavi için Türkiye’ye sevkedilmişti.
 
Rûdaw’a konuşan Hazır Cephesi Komutanı Yarbay Star Çuçani, Zerevani Kuvvetleri’nde (Özel Kuvvetler) görevli Binbaşı Osman Helekani olarak tanınan Osman Ali Hasan ile bir peşmergenin, 30 Mayıs’ta 8 Kakai köyünün kontrolü operasyonunda önceden tuzaklanmış bir bombanın infilak etmesi sonucu yaralandığını söyledi.
 
Yarbay Çuçani, “Dün Başkan Mesud Barzani’nin talimatı üzerine Binbaşı Osman Helekani Türkiye’ye sevkedildi. Ancak yarası ağır olduğu için kurtarılamadı ve şehitler kervanına katıldı” dedi.
 
29 – 30 Mayıs tarihlerinde Hazır Cephesi’nde operasyon başlatan peşmerge, 125 kilometrekarelik alanı IŞİD’den temizlemişti.
"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir