Wolfsburg, Bundesliga'da kalmak için avantaj yakaladı

- Yeşil-beyazlı ekip, play-out maçında Braunschweig'i Mario Gomez'in golüyle 1-0 mağlup etti


BERLİN (AA) - Almanya Birinci Futbol Ligi'ni (Bundesliga) 16. sırada tamamlayan Wolfsburg, play-out ilk maçında 2. Lig'i 3. sırada bitiren Eintracht Braunschweig'i 1-0 yendi.

Volkswagen Arena'da oynanan karşılaşmada, Wolfsburg, 35. dakikada kazandığı penaltıyı kullanan Mario Gomez'in golüyle 1-0 öne geçti.

Maçta başka gol olmadı ve milli futbolcu Yunus Mallı'nın da formasını giydiği Wolfsburg, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Yeşil-beyazlı takım, bu sonuçla Bundesliga'da kalmak için oynanacak rövanş maçı öncesinde avantaj elde etti.

Rövanş karşılaşması, 29 Mayıs Pazartesi günü Braunschweig'da oynanacak.

Bundesliga'da sezonu son 2 sırada bitiren ekipler, doğrudan bir alt lige düşüyor.

Ligi 16. sırada tamamlayan takım ise bir alt ligi üçüncü sırada noktalayan ekiple gelecek sezon Bundesliga'da mücadele etmek için play-out maçları oynuyor.

Taşlar arasında bir "Yakut" İzmir Çeşme'deki yangın giderek büyüyor Tıra arkadan çarpan Mercedes C200 pert oldu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Yarasanın ısırdığı adam öldü Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu