Voleybol: 2017 Dünya Şampiyonası'na doğru

- 20 Yaş Altı Kadın ve 21 Yaş Altı Erkek Milli Takımları'nın, 1. tur elemelerindeki rakipleri belli oldu

ANKARA (AA) - Voleybolda, 20 Yaş Altı Kadın ve 21 Yaş Altı Erkek Milli Takımları'nın, 2017 Dünya Şampiyonası 1. tur elemelerindeki rakipleri belli oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, her iki kategoride de 2 tur üzerinden oynanacak elemelerin ardından, şampiyonaya Avrupa kotasından katılacak takımlar belirlenecek.

20 Yaş Altı Bayan Milli Takımı, 5-8 Ocak 2017 tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 1. tur karşılaşmalarında B Grubu'nda, Avusturya, Bulgaristan ve Finlandiya ile mücadele edecek. Tek maç üzerinden lig usulü oynanacak turda grup liderleri ile 4 grubun 2. olan takımları arasında ilk 3'te yer alanlar 2. tura yükselecek.

İki grup halinde, tek maç üzerinden lig usulü oynanacak 2. tur elemeleri, 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde oynanacak ve grup liderleri, 7-16 Temmuz 2017 tarihlerinde Meksika'da düzenlenecek finallere katılma hakkı elde edecek.

Kadınlar 1. tur elemelerinde, A Grubu'nda Letonya (ev sahibi), Almanya, Hırvatistan ve Danimarka, C Grubu'nda Romanya (ev sahibi), Fransa, Hollanda ve Estonya, D Grubu'nda ise Portekiz (ev sahibi), Belçika ve Polonya yer alıyor.


- Erkekler, ilk turu Belçika'da oynayacak


21 Yaş Altı Erkek Milli Takımı, Belçika'nın ev sahipliğindeki 1. tur elemelerinde, B Grubu'nda Belçika'nın yanı sıra Hırvatistan ve Letonya ile karşılaşacak. 5-8 Ocak 2017 tarihlerindeki elemeler de kadınlardaki gibi tek maç üzerinden lig usulü oynanacak ve grup liderleri ile 4 grubun 2. olan takımları arasında ilk 2'de yer alan takımlar 2. tura yükselecek.

Erkeklerde 2. tur elemeleri, 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde 2 grup halinde, tek maç üzerinden lig usulü oynanacak. Grup liderleri, 23 Haziran-2 Temmuz 2017'de Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek finallere katılma hakkı kazanacak.

Erkekler 1. tur elemelerinde, A Grubu'nda Almanya (ev sahibi), Romanya ve Estonya, C Grubu'nda Portekiz (ev sahibi), Sırbistan, Avusturya ve Hollanda, D Grubu'nda ise Bulgaristan (ev sahibi), Fransa ve Danimarka bulunuyor.

Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Krefeld’de tarihi gün: Açıktan ilk ezan okundu Enerji şirketlerinden motorin ve benzine gizli zam