Van Gölü'nde içinde en az 55 ceset olan tekne bulundu

Van Gölü'nde meydana gelen tekne faciasında şuana kadar 13 kişinin cesedine ulaşılırken söz konusu teknenin batığına 107 metre derinlikte ulaşıldı.

This browser does not support the video element.

Van Gölü'nde göçmenleri taşıyan ve alabora olarak batan tekne 107 metre derinlikte bulundu. Teknenin içinde 60 kişinin bulunduğu belirtiliyordu. Bugüne kadar 13 kişinin cesedine ulaşılırken, 1 kişi de gözaltına alınmıştı.

Teknede kaçak göçmenlerin olduğu belirtilirken, arama tara faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor.

TEKNE VE CENAZELER ÇIKARTILACAK

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Van Gölü’nde batan ve içerisinde göçmenlerin de bulunduğu teknenin yerinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, “Tekne ve cenazelerin çıkartılması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır” denildi.

Van Gölü'nde 11 gündür havadan, karadan, göl yüzeyinden ve su altından sürdürülen arama tarama çalışmalarını Jandarma Asayiş Bot timlerinin Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen 6 kişilik Sualtı Arama timi katılırken, Deniz Kuvvetleri'nden gelen ekip de 'Yatay Sonar' ve 'ROW' cihazlarıyla geminin yerini tespit etmek için çalışma yürütüyordu.

En Hamarat Benim 9 Şubat kim kazandı? Her çiftçinin en büyük hayali Erikli reklam şarkısı "dağlar" kim söylüyor? Mal varlığına el konulan fenomen böyle ağladı Yücel Arzen'in Youtube'dan kaldırılan şarkısı Mehmet Akif Ersoy'a İsrail'de saldırı