Üniversiteli öğrenciler şah-mat turnuvasında buluştu

Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri, şah-mat satranç turnuvasında buluştu.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri, şah-mat satranç turnuvasında buluştu. 55 öğrencinin katıldığı turnuva iki hafta sürecek. Turnuva sonunda dereceye girenler madalya ile ödüllendirilecek.

Turnuvanın başlama hamlelerini, Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Okuducu ile Tarih Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Yücekaya yaptı. Dekan Prof. Okuducu, genç yaşlı herkes için kişisel gelişimde önemli bir role sahip bir zeka sporu olan satrançla ilgili çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Okuducu, “Fakültemizde satranç dersini açtık. Amacımız öğrencilerimize, süratli ve doğru düşünmeyi sağlayan, olayları doğru yorumlamada yol gösteren, kişilik ve karakteri olumlu yönde etkileyen, kendisine güven duygusunu geliştirmek gibi daha birçok yararı olan satranç alışkanlığını kazandırmak.” dedi.

Tarih Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Yücekaya ise satrançta fakültenin çok ilerlediğini ve bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Gazi Satranç Ligi'nde kupa beklediklerini ifade etti.
CİHAN

Taksim Meydanı miting alanı değildir Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı FED altıncı kez aynı kararı aldı Meral Akşener koltuğu resmen devretti