Türkiye'ye teslim edilecek F-35 ilk uçuşunu yaptı

Türk Hava Kuvvetleri’ne 21 Haziran’da teslim edilmesi planlanan ilk F-35 savaş uçağı ilk uçuşunu yaptı. F-35'lerin ABD'de yapılacak eğitimlerin ardından 2019 sonbaharında Malatya'da konuşlu 7. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilmesi planlanıyor.

10 Mayıs’ta Fort Worth Teksas’taki Lockheed Martin tesislerinden havalanan 18-001 kuyruk numaralı uçak, Test Pilotu Commander Wilson tarafından uçuruldu.

21 HAZİRAN'DA TESLİM EDİLECEK

Uçağın test ve kabul işlemlerinden sonra 21 Haziran’da Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor. F-35A üzerindeki Türk Hava Kuvvetleri forsu ise dikkat çekti. İlk uçuşta Türk F-35A’ya Lockheed Martin’e ait F-16 uçağı eşlik etti.

MALATYA'YA GELMESİ BEKLENİYOR

AA'nın haberine göre, pilot eğitimlerinin tamamlanması ve ikinci uçağın da tesliminin ardından Malatya'da konuşlu 7. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilmesi planlanıyor.

F-4'lerin yerini alacak beşinci nesil savaş uçakları için üs komutanlığındaki hazırlık

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi dış basında Sinan Ateş cinayetinde yeni görüntüler Kazak Bakan eşini öldürmekten suçlu bulundu Yürüyüşteki küçük bir değişim hayatınızı etkiliyor İnternet kullananların hayatı olumlu gelişiyor Sosyal medyada ilgi odağı olan evlatlık büyüdü