Türkiye, S-400'leri ABD'yi çıldırttı

ABD, Türkiye'yi Rusya'dan satın aldığı ve 2019 yılında teslim alcağı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle tehdit etti. 

Papaz Brunson'un Türkiye'de tutuklanması ve Rusya'dan satın alınan S-400 füze savunma sistemleri nedeniyle Türkiye ile ABD arasında gerginlik üst seviyeye çıktı. Papaz Brunson nedeniyle F-35 savaş uçaklarını Türkiye'ye teslim etmeyen ABD, bu kez S-400 için tehdit etti. S-400 füzelerinin ABD'nin politikasına uygun olmadığını ifade eden ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'yi yaptırım uygulamakla tehdit etti.

ABD MÜTTEFİKİNİN GÜÇLENMESİNE KARŞI
ABD, Türkiye'nin savunmasını S-400 füzleriyle güçlendirecek olmasını sindiremiyor. NATO ülkesi olan Türkiye'nin S-400 değil de kendilerinin artıklarını almasını bekleyen ABD, beklemediği azimde bir Türkiye ile karşı karşıya.

Ankara'nın 2019 yılında S-400 sözleşmesini hayata geçireceğini açıklamasının ardından ABD bir kez daha tehditler savurdu.

YAPTIRIMLA TEHDİT ETTİ
Sözcülerden Nauert, Türkiye'nin ya da başka bir NATO ülkesi olan müttefikinin S-400 almasına karşı olduklarını söyledi. S-400 savunma sisteminin NATO ülkelerinin sistemine uymadığını söyleyen Nauert, "S-400’lerin Türkiye dahil tüm müttefiklerimiz tarafından kullanılması bizim politikamıza ters." dedi.

Nauert şunları söyledi: "Bu haberi de ben şahsen görmedim ama eğer bu gerçekleşirse bizim açımızdan çok kaygı verici olur. S-400’lerin Türkiye dahil tüm müttefiklerimiz tarafından kullanılması bizim politikamıza ters. Sorunun temel sebebi bu sistemlerin NATO sistemleri ile uyumlu olmaması. Dolayısıyla da müttefik ve ortaklarımızın S-400’leri satın almasına karşıyız. Ülkelere ve kurumlara karşı yaptırımları neyin tetikleyeceğini bütün müttefiklerimize çok açık bir şekilde anlattık."

Hava sıcaklıkları bir anda düşecek Konvoy, makam araçları yerine otobüs Evlilik kredisi 10 gün sonra hesaplara yatıyor Öğretmene dokunan anında tutuklanacak Bağımsız Filistin için önemli bir adım Hücrelerin DNA'sını bile değiştiriyor