Türkiye, IMF'ten mali yardım istedi mi?

ABD ile Türkiye arasında yaşanan ekonomik savaşta gözlerin çevrildiği IMF'ten açıklama geldi. IMF Sözcüsü dolardaki ani yükselişten sonra Türkiye'nin kendilerinden yardım istemediğini ancak Türkiye'deki durumu yakından izlediklerini açıkladı.

Türkiye'nin ABD ile yaşadığı gerilimden kurtulmak için IMF'nin kapısını çaldığı iddialarına IMF sözcüsünden yalanlama geldi. İsmini vermeden konuşan bir IMF sözcüsü Türkiye’nin IMF’ten mali yardım isteme gibi bir talebi olmadığını söyledi.

Sözcü, Türk yetkililerin IMF’ten finansal destek talep etmeyi  düşündüklerine dair bir işaret olmadığını belirtirken, durumu yakından izlemekte olduklarını ifade etti.

IMF Sözcüsü, “Son piyasa oynaklığı ışığında, yeni yönetimin  bir taraftan merkez bankasının fiyat istikrarını koruma görevini yerine  getirmesinde tam operasyonel bağımsızlığını sağlarken, diğer taraftan  makroekonomik istikrarı destekleyecek ve dengesizlikleri azaltacak güçlü  ekonomik politikalara bağlılığı ispatlaması gerekecek.

Türk yetkililerden,  IMF’ten bir finansal destek talebinde bulunacaklarına dair işaret almadık” diye konuştu.

Kamuda tasarruf: Makam araçları satılıyor İsrail söz konusuysa "Özgürlükler Ülkesi" iptal Arda Güler verilen ilk şansta kendini ispatladı