Türk büyükelçiliğinden ABD kamuoyuna açıklama

ABD basınında yer alan, "Türkiye Fetullah Gülen'i çeşitli yollarla ABD'den kaçıracaktı" şeklindeki haberle ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, iddialar yalanlandı ancak Türkiye ve Türk halkının iade konusunda hala beklenti içinde olduğunun altı çizildi.

 Sonhaberler | Haber Merkezi 

Amerikan basınında bugün çıkan Fetullah Gülen'in Türkiye'ye kaçırılmak istendiği yönündeki haberlerle ilişkin açıklama geldi. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği tarafından Amerikan kamuoyunu aydınlatmak için yapılan açıklamada iddialar yalanlandı. Ancak açıklamada, Türkiye hükümeti ile Türk halkının hala FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesini beklediği belirtildi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Türkiye'nin, Fetullah Gülen'in iadesi için hukukun üstünlüğünden başka yollara başvuracağı yönündeki tüm iddialar tamamen yalan, gülünç ve temelsizdir“ denildi. 

ABD basınında bugün çıkan haberlerde, Türkiye'nin, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile irtibara geçerek Fetullah Gülen'i çeşitli yollardan Türkiye'ye kaçırmaya çalıştığı ileri sürülmüştü. Haberlerdeki iddialara göre, Türkiye kaçırma planı için Flynn'a 15 milyon dolar para vaadinde bulundu. 

HABER WSJ'DE ÇIKMIŞTI

Cuma günü konuyla ilgili haberinde WSJ, aralık ayında Flynn ve oğlu ile bazı Türk yetkililer arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in 15 milyon dolar karşılığında ABD dışına kaçırılmasıyla ilgili bir görüşme yapıldığını ve bu görüşmenin Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından soruşturulduğunu iddia etmişti.

Gazete, "soruşturmaya yakın bazı isimleri" habere kaynak olarak göstermiş, ancak Flynn ile Türk yetkililer ve iş adamları arasında yapıldığı iddia edilen görüşme içeriğinin kaynağına dair somut bir adres göstermemişti. Öte yandan yine WSJ gazetesi, daha önceki bir haberinde, aralık ayındaki görüşmeden önce 19 Eylül'de bir görüşme daha yapıldığını ve bu toplantıya eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü James Woolsey'nin de katıldığını bildirmişti.

FLYNN CEPHESİNDEN DE YALANLAMA GELMİŞTİ

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in avukatı Robert Kelner de, yazılı bir açıklamayla müvekkili hakkında Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesindeki iddiaları yalanladı. Kelner, "adam kaçırmadan rüşvete kadar" birçok konuda suçlanan Flynn hakkındaki iddiaların "yalan ve çok çirkin" olduğunu vurguladı. Rusya soruşturması kapsamında ABD'de yürütülen sürece saygı duyduklarını kaydeden avukat, bununla birlikte müvekkili hakkında "medyada yer alan her iddia veya dedikoduya cevap vermekten kaçındıklarını" dile getirdi. Açıklamada, "Ancak bugünkü haberler, General Flynn hakkında adam kaçırmadan rüşvete kadar iddiaları gündeme getirdi; bunlar öyle çirkin ve önyargılı ki (her iddiaya cevap vermeme anlamındaki) kendi kuralımıza bu seferlik bir istisna getiriyoruz: Bunlar yalandır" ifadelerine yer verildi.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır