TSK: PYD'nin sivil bölgelere saldırdığı bilgileri geliyor

TSK'dan yapılan açıklamada, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde sık sık sivil bölgelere saldırılar düzenlediği belirtildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Suriye kuzeyinde PYD/YPG terör örgütü tarafından Suriye kuzeyindeki yerleşim yerlerine sık sık saldırılarda bulunulduğu bilgilerinin alındığı belirtildi. PYD/YPG terör örgütünün Azez kentine düzenlediği saldırıda, 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Suriye kuzeyinde PYD/YPG terör örgütü tarafından Suriye kuzeyindeki yerleşim yerlerine sık sık saldırılarda bulunulduğu bilgilerinin alındığı belirtildi. Yaklaşık bir hafta önce Mare bölgesinde, PYD/YPG terör örgütü tarafından kadın çocuk demeden sivillere yönelik yapılan saldırılara benzer bir saldırı haberinin, 14 Temmuz 2017 tarihinde Suriye kuzeyindeki Azez bölgesinden geldiği belirtilerek, "PYD/YPG terör örgütü Suriye’nin Azez kentine düzenlediği top/havan saldırılarında yine hiçbir suçu olmayan masum sivillerin kanı dökülmüştür. Kente düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştır. Üstelik hayatını kaybedenlerden birisi de daha bebek denecek yaştadır. Bu elim olayla bebek katili PKK terör örgütü ile Suriye kuzeyinde tutunma çabası içinde olan PYD/YPG terör örgütünün birbirinin kopyası olduğu bir kere daha kanıtlanmıştır. Azez kentinde yaşayan sivil halk, yaşanan insanlık dramı karşısında sokaklara dökülerek PYD/YPG/PKK terör örgütünü lanetleyen gösteriler düzenlemiştir" denildi.

Taksim Meydanı miting alanı değildir FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu