Tiryaki Holding kimin, sahibi kimdir?

Tiryaki Holding kimin sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman nereden kuruldu? Bünyesindeki Tiryaki Bakliyat ile dikkat çeken holdingin sahipleri hakkındaki bilgiler de merak ediliyor. İşte Tiryaki Holding hakkında merak edilenler:

Türkiye'nin önde gelen tarım kuruluşlarından birisi olan Tiryaki Holding kimin, sahibi kimdir, kim tararafından nerede ve ne zaman kuruldu şeklindeki sorular son dönemlerde sık sık sorulmaya başladı. Peki, Tiryaki Bakliyat veya Tiryaki Holding kimindir? İşte Tiryaki Holding hakkında merak edilen soruların cevaplarından bazıları:

Tiryaki Holding, Gaziantep merkezli Anadolu'nun sayılı gıda şirketlerinden birisidir. İkinci kuşak aile tarafından yönetilen şirket aile şirketi olarak kuruldu şimdi kurumsal ve uluslararası bir holding şeklinde yoluna devam ediyor. Üç kardeşin yönettiği şirket gıda sektörünün öncüleri arasında yer alıyor. 

Tiryaki Holding'in temelleri 1965 yılında Ali Tiryakioğlu tarafından Gaziantep'te atıldı.

İlk olarak bir mercimek ile sektöre giriş yapan Tiryaki, mercimek işletme tesisi ile yoluna devam etti. Şu anda dünyanın birçok ülkesine ihracat da olmak üzere bakliyat, tahıl, kuruyemiş, organik gıda, yem ve yağlı tohumlar üretip satıyor.

Tarım Ürünleri Tedarik Zinciri Yöneticisi

Tiryaki, dünyanın birçok ülkesinde  temel gıda ve yem gereksinimlerini karşılamak üzere doğru ürünleri, doğru zamanda, doğru lokasyondan temin ederken, değer katan ve verimlilik sağlayan tedarik zincirini yönetir.  Bu doğrultuda Tiryaki önem verdiği tedarik zinciri yönetiminin geliştirilmesine yönelik yatırımlar yapmaya devam eder.

Faaliyetlerini bağlı olduğu mütevazilik, dürüstlük, çalışkanlık ve insanı merkezine koyan  değerleri ile sürdüren ve her geçen gün büyüyen Tiryaki,  2019 yılında Capital ve Fortune dergilerinin yaptığı "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi" listelerinde sırasıyla 85. ve 64. sırada yer almış ve ülkemizin ve bölgenin en önemli oyuncularından biri haline  gelmiştir.

14 Bölge 20 Tesis

Yönetim merkezi İstanbul olan Tiryaki, Türkiye ve dünyada üretim ve depolama faaliyetlerini, 14 bölge ve 20 tesiste sürdürmektedir.

25 Ülkeden Tedarik, 80 Ülkeye İhracat

25 ülkeden ürün tedariki ve 80'den fazla ülkeye ihracat yaparak faaliyet alanını genişleten Tiryaki, tarım ticareti yapan uluslararası  şirketler arasında yerini almıştır.

2 Milyar Doları Aşan Ciro 

Tiryaki sertifikalı organik tarım alanında dünyanın en büyük tahıl, bakliyat ve yağlı tohumlar üreticisi, ihracatçısı ve tedarikçisidir. Büyüme stratejisi  yalın organizasyon yapısı, dinamik insan kaynağı ve güçlü mali kaynaklara dayalı bölgesel lider olma vizyonuna dayanan Tiryaki, tarımsal ticaret alanında, kendi sektörü ve iş yaptığı bölgenin kurumsal değerlerine uyum sağlayacak etkin bir risk yönetim ekibi ve sistemi ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Tiryaki, kurumsallaşma ve finansal yeterlilik gerektiren yurtiçi ve bölgesel lider olma vizyonu çerçevesinde, çeşitli ülkelerde yatırımları bulunan finansal yatırımcı Investcorp ile Türkiye’de ilk sermaye yatırımını Tiryaki’ye yapan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile ortaklıklar yaparak faaliyetlerini hızlandırmıştır.

Tiryaki Holding sahipleri

Ahmet Tiryaki, holdingin kurumsallaşmasıyla ilgili olarak verdiği bir söyleşi esnasında şunları söylemişti: 

"Aile şirketlerinde herkes aynı karakterde olmaz, olmamasını avantaja dönüştürmek lazım. Her bir bireyin güçlü yanını alıp harmanlayıp ciddi bir birliktelik gücü elde ederek bir noktaya ulaşmak lazım. Güçlü yönlerimizi alırken de birbirimizin eksik yönlerini geliştirmemiz lazım. Şirketimizi babamdan devraldığımda hata yapmamaya özen gösteriyor, bir hata yaptığımda babamın gözünün içine bakıyordum, acaba o ne diyor diye. Ben babamdan hep destek ve teskin gördüm, bana 'Korkma, olur böyle şeyler, zararı bilmeyen kar edemez' derdi. 'Sen hatandan ders al çünkü tecrübeyi bedava satın alamazsın' derdi. Babamdan aldığımı kardeşlerimle paylaştım ve şimdi de elamanlarımızla paylaşarak hep birlikte uygulamaya çalışıyoruz. Hatanın adı ihmalse o başka tabi. Zarar ederken motivasyonunuzun düşmemesi çok önemli. Duygusal bir toplum olduğumuz için en büyük yaptığımız hata bu. Sağlıklı düşünme yeteneğimizi kaybettiğimiz an esas tehlike o zaman başlar. Bir işte zarar etmiş olabiliriz onu cebimizde ve kafamızdan silip yolumuza devam etmeliyiz. Her şeyi tek başımıza yapmayacağımıza göre birbirimize güvenmek ve desteklemek zorundayız. Takım ruhunu şirkette mutlaka oluşturmak ve bu ruhla hareket etmek zorundayız. Tek başımıza bir çok şey yapabiliriz ama birlikte harika işler çıkarabiliriz."

"Tiryaki Holding'in Gaziantep, Mersin, Bandırma, Tekirdağ, Çorum, Kızıltepe, İstanbul, Trabzon ve Samsun'da çeşitli yatırımları var. Ürdün Akabe limanı, Irak, Rusya, Suudi Arabistan, Kırgızistan ve Mısır gibi ülkelerde ise yurtdışı yatırımlarımız mevcut. Mercimek, bulgur, bezelye, çeltik, nohut, fasulye, Antepfıstığı ve badem gibi ürünlerle 80 civarında ülkeyle ticari ilişki içerisindeyiz. Türkiye'nin tüm limanlarını kullanarak 2,5 milyon ton civarında ürün hacmi ve 1 milyar 300 milyon dolar civarında cirosu olan bir şirketiz. Tiryaki Holding bünyesindeki şirketlerimizde toplam çalışan sayısı 1000'e yaklaşmış olup buların 300 kişisi beyaz yakalı dediğimiz yönetim kadromuzdan oluşmaktadır. İstanbul'da çalışan sayımız 60 kişidir. Tiryaki Holdingin bünyesinde 12 şirket faaliyet göstermektedir. Tiryaki Holding'e bağlı ana şirketimiz olan Tiryaki Agro'nun yüzde 20'si yabancı bir şirketle ortaklık yapmaktadır. Yine şirketlerimizden Danem Gıda, Ülker'le yüzde 50 ortaklık yapmaktadır. Tiryaki Gıda 2011'de Gaziantep Ticaret Borsası'nın işlem hacminin yüzde 26'sını gerçekleştirmiştir."

Kaynak: SonHaberler

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu Yarasanın ısırdığı adam öldü