THY'den Amerikan Boeing firması hakkında flaş karar

Türk Hava Yolları, Amerikan Boeing şirketine ait bazı uçakları seferlerinden kaldırma kararı aldı. Kararın nedeni ise aynı modeldeki uçağın Etiyopya'da düşmesi oldu.

Son 5 ay içerisinde Endonezya ve Etiyopya'da düşen iki Boeing 737 Max tipi uçağın ardından Türk Hava Yolları, bu uçakların uçuşlarını ikinci bir karara kadar durdurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Boeing 737 MAX 8 ve/veya Boeing 737 MAX 9 tipi hava araçlarının uçuşlarının, uçuş emniyetini teminen tedbir amaçlı olarak ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yurtdışında 5 ay içerisinde Boeing 737 MAX 8 ve/veya Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların karıştığı iki farklı kazanın muhtemel oluş sebepleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmiştir.

Söz konusu değerlendirmeler neticesinde Boeing 737 MAX 8 ve/veya Boeing 737 MAX 9 tipi hava araçlarının uçuşları, uçuş emniyetini teminen tedbir amaçlı olarak ikinci bir karara kadar durdurulmuştur" denildi. 

Kamuda tasarruf: Makam araçları satılıyor İsrail söz konusuysa "Özgürlükler Ülkesi" iptal Arda Güler verilen ilk şansta kendini ispatladı