Tenis: ATP Dünya Turu Finalleri

- Japon tenisçi Nishikori, gruptaki ilk maçında Wawrinka'yı 2-0 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı


LONDRA (AA) - ATP Dünya Turu Finalleri'nde korta çıkan 5 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori, gruptaki ilk maçında 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka'yı 2-0 mağlup etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da oynanan maçın ilk oyununda 40-15 geriye düşen bu yılın ABD Açık şampiyonu 31 yaşındaki Wawrinka, üst üste aldığı puanlarla servisine tutundu. İsviçreli tenisçinin beşinci oyunda servisini kıran ve 3-2 öne geçen Nishikori, rakibinin iki çift hata yaptığı yedinci oyunda bu başarısını bir kez daha tekrarladı ve 29 dakika süren ilk seti 6-2 hanesine yazdırdı.

Wawrinka'nın 3 çift, 14 de basit hata yaptığı ilk sette file önünde yüzde 100 başarıyla oynayan Japon sporcu, doğrudan sayı getiren vuruşlarda da 11'e 4 üstünlük sağladı.

İkinci sette üstün performansını sürdüren 26 yaşındaki Nishikori, beşinci ve dokuzuncu oyunlarında servis kırdığı seti 6-3, 67 dakika süren maçı da 2-0 kazanarak John McEnroe Grubu'ndaki ilk maçında korttan galibiyetle ayrıldı.

Turnuvada akşam seansında dünya klasmanının yeni 1 numarası Büyük Britanyalı Andy Murray ile Hırvat Marin Cilic karşı karşıya gelecek.

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu