Tatil yerlerinde iğne atsan yere düşmez

Kayak merkezlerine akın eden vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Erciyez Kayak Merkezi'nde yarı yıl tatilinin daha ilk haftasında 123 bin kişi tatile geldi.

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden biri olarak, geçtiğimiz hafta sonu 123 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından yapılan açıklamada, bu sayının geçen yılın rekorunu geçtiği belirtildi. Önceki yılın rekoru 120 bin ziyaretçiyken, bu yıl 123 bin yerli ve yabancı turistin merkezi ziyaret ettiği ifade edildi.

ERCİYES'İN TURİZM BAŞARISI

Erciyes AŞ, Türkiye'de yerel yönetimler tarafından kurulan ilk dağ yönetim şirketi olarak, bu başarının arkasında yer alıyor. Erciyes Kayak Merkezi'nin 140 santimetre kar kalınlığına ulaşması ve 41 kayak pisti, 19 mekanik tesis ile 15 otel gibi zengin olanaklar sunması, kış turizmine olan ilgiyi artırıyor. Büyükkılıç, Erciyes'in kış turizminde yoğun bir ilgi gördüğünü ve bu başarının, merkezin dünya markası olarak kabul edilmesine katkı sağladığını belirtti.

ULUSLARARASI İLGİ VE ULAŞIM KOLAYLIĞI

Erciyes'e olan uluslararası ilgi, Çekya ve Polonya'dan düzenlenen charter seferleri ve farklı ülkelerden gelen tarifeli uçaklarla gözlemleniyor. Ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanından, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana, Mersin, Gaziantep, Aksaray, Konya ve Ankara gibi şehirlerden hem hava yolu hem de kara yoluyla gelen yerli turistler de Erciyes'i tercih ediyor. Ulaşımdaki kolaylık merkezin ziyaretçi sayısının artmasında önemli bir rol oynuyor.

Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Ekmek spekülatörleri yeniden devrede Şifalı bitkilerle yaralarını tedavi etti Kiralık IBAN mağduru 8 ay hapis yattı