Tarihi Mısır Çarşısı'nda aşure ikramı

- Tarihi Mısır Çarşısı'nda dev kazanlarda pişirilen aşure, vatandaşlara dağıtıldı

İSTANBUL (AA) - Tarihi Mısır Çarşısı'nda dev kazanlarda pişirilen 1 ton aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Malatya Pazarı'nın ev sahipliğinde 16.'sı düzenlenen aşure ikramı, Eminönü Mısır Çarşısı'nda gerçekleştirildi. Aşçılar tarafından kazanlarla pişirilen aşureler, soğutulup plastik kaplara konuldu. Kuran-ı Kerim ve dualar okunarak başlayan aşure etkinliğinde, bir ton aşure yerli ve yabancı misafirlere ikram edildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in katıldığı etkinliğe, vatandaşlarının ilgisi yoğun oldu. Kendi elleriyle vatandaşlara ikram yapan Demir, 16. yılda aşure dağıtımı gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Muharrem ayının önemini anlatan Demir, "Geleneksel kültüre dönüşmüş bizim medeniyetimizin temel dinamiklerinden biri olan Muharrem ve Aşure gününü kutluyoruz. Aşure Günü hem ülkemize hem de dünyaya barış getirmesini diliyoruz." dedi.


3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu