Süper Lig'den düşen ilk takım İstanbulspor

İstanbulspor, bu sezon Süper Lig'den düşen ilk takım oldu.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında, dramatik bir mücadele sonrasında İstanbulspor küme düşen ilk takım oldu. Sahasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü ağırlayan ekip, maçın son anlarında yediği bir penaltı golüyle 2-1 mağlup olarak ligdeki kaderini çizdi. Bu sonuçla İstanbulspor, Süper Lig'de küme düşmeyi garantileyen ilk ekip oldu.

MAÇIN KRİTİK ANLARI

Maçın 85. dakikasında Coly'nin attığı golle 1-0 öne geçen İstanbulspor, bu üstünlüğünü yalnızca bir dakika koruyabildi. 86. dakikada Güven Yalçın tarafından kaydedilen golle VavaCars Fatih Karagümrük eşitliği sağladı. Maçın normal süresinin bitimine saniyeler kala, 90+7'nci dakikada kazanılan bir penaltı İstanbulspor'un kaderini belirledi. Penaltıdan yenen gol, İstanbulspor'un maçı 2-1 kaybetmesine ve ardından küme düşmesine yol açtı.

SEZONUN GETİRDİKLERİ VE GÖTÜRDÜKLERİ

İstanbulspor'un bu sezonki mücadelesi, yalnızca son maçla sınırlı kalmadı. Sezonun 17. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta, İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu'nun, Trabzonspor'un ikinci golü öncesi faul olduğunu savunması ve golün iptal edilmesini istemesi büyük yankı uyandırmıştı. İtirazlar sonuçsuz kaldığında, 73. dakikada sahadan çekilme kararı alındı. Bu eylem sonucunda İstanbulspor, maçı hükmen 3-0 kaybetti ve 3 puan silindi.

Sezon boyunca teknik direktörlük koltuğunda birçok değişiklik yaşandı. Fatih Tekke ile başlayan sezon, dördüncü haftada Tekke'nin ayrılması ve ardından Hakan Yakın'ın getirilmesiyle devam etti. Ocak ayında Yakın ile yolların ayrılması üzerine takım, Osman Zeki Korkmaz ile anlaştı. Ancak bu teknik direktör değişiklikleri, İstanbulspor'un ligde kalmasına yetmedi.

LİGDEKİ DURUM VE GELECEK ADIMLAR

33 hafta sonunda toplamda 16 puan toplayabilen İstanbulspor, gelecek sezon Süper Lig'de yer alamayacak. Takımın gelecek planları ve yapılanması merak konusu olurken, küme düşmenin etkilerinin nasıl yönetileceği de önemli bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. İstanbulspor için bir sonraki sezon, yeni başlangıçlar ve düzenlemeler getirebilir.

Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı 8 yıl aradan sonra bir ilk Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Krefeld’de tarihi gün: Açıktan ilk ezan okundu Enerji şirketlerinden motorin ve benzine gizli zam