Soru Küpü başvuru nasıl ve nereden yapılıyor?

TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan eğlence ve bilgi yarışması "Soru Küpü" şimdiden ilgi odağı oldu. Peki, Soru Küpü yarışmasına başvuru nereden ve nasıl yapılıyor?

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşların büyük çoğunluğu zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmıyor. Hal böyle olunca da evlerde yapılacak aktiviteler de önem kazanıyor. İşte tama da bu ihtiyaca binaen TRT 1 ekranlarında yepyeni bir program başlıyor. Programın adı "Soru Küpü". Aileler arasında düzenlenen yarışmayı kazananlara tam 5 bin liralık ödül veriliyor. Bu ödülü almak çok basit sadece 5 sorunun tamamını doğru cevaplamak gerekiyor. Peki, Soru Küpü başvuru nasıl ve nereden yapılyor, kimler katılabiliyor? İşte detaylar: 

Yarışmada koruma tulumu giymiş bir kişinin önceden eve yerleştirdiği robot kameralar ile çekilen ve sosyal mesafe uyarısı yapan program, tedbirleri en üst düzeye taşıyor. Net Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği “Soru Küpü”,  en doğal ve samimi ev hallerini ekranlara taşıyor.
 
Yarşımanın formatı gereği bütün etrafı ekranlarla dolu küpler kapıya bırakılıyor ve evde kalan halk onu içeriye alıyor. Konuşmaya başlayan küp önce sosyal mesafe hatırlatması yapıp ev halkına selam veriyor. Yapımı yaklaşık 2 ay kadar süren küp’ün teknolojisi ve uygulaması hayran bırakıyor. Yapay zekâ teknolojisinin ilginç bir ürünü olan “Soru Küpü”, gelecek neslin ilham kaynağı olmaya hazırlanıyor. Türk televizyonlarına farklı bir boyut kazandıracak olan sosyal oyun programı Soru Küpü’nün seslendirmesini akıllı bir asistan olan Siri gerçekleştiriyor.

SORU KÜPÜ YARIŞMASINDA ÇIKAN SORULARIN TÜRÜ

Genel kültür, sanat, tarih, medya, günlük yaşam, bilim, edebiyat, teknoloji ve ülkemiz hakkında görsel ve işitsel soruların sorulacağı programda birbirine yakın cevapları olan şıklar ile heyecan dorukta yaşanacak. Programın ikinci etabında ünlü isimlerin göndereceği videolu sorular ile sürpriz dakikalar yaşanacak ve 3. etabın sonunda sorulan soruların hepsinden 5 tanesini doğru cevaplayan 5 bin TL’nin sahibi olacak.

SORU KÜPÜ BAŞVURU ADRESİ VE FORMU

60 dakikalık ve genel izleyici kitlesine hitap eden “Soru Küpü”, 27 Nisan Pazartesi günü saat 21.40’da TRT 1 yayınlanacak.

Soru Küpü yarışmasına başvuru yapmak için http://basvuru.sorukuputrt.com adresini kullanabilirsiniz.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti