SON DAKİKA! Avustralya'nın Sidney kentinde alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı, 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Sydney kentinde bir alışveriş merkezinde düzenlenen bıçaklı saldırıda bir bebek de hedef oldu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

13 Nisan 2024'te, Sydney'de bulunan bir alışveriş merkezinde meydana gelen ve altı kişinin hayatını kaybetmesine, yedi kişinin de yaralanmasına neden olan bıçaklı saldırı, ulusal güvenlik endişelerini tekrar gündeme getirdi. Yaralananlar arasında bir bebek de bulunuyor. Polis tarafından yapılan açıklamada, olay yerine hızla müdahale edilerek, saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

POLİS MÜDAHALESİ VE TAHMİNİ MOTİF

Olay, polis tarafından "ciddi bir vaka" olarak nitelendirilirken, saldırının terör bağlantılı olup olmadığına dair henüz net bir bilgi verilmedi. Olay sırasında alışveriş merkezi yoğun bir kalabalık tarafından ziyaret ediliyordu ve polis ekipleri, binanın çevresini hızla kuşatarak güvenlik önlemlerini artırdı. Avustralya medyasının aktardığına göre, olay anında binadan silah sesleri duyuldu, bu da polis müdahalesinin şiddetini gösteriyor.

GÖRÜNTÜLER VE TOPLUMSAL TEPKİLER

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, alışveriş merkezinden kaçış anlarını ve polisin müdahalesini gözler önüne serdi. Bu görüntüler, toplumda büyük infial yarattı ve olayın vahameti bir kez daha gözler önüne serildi. Ayrıca, saldırganın sosyal medyada dolaşıma giren görüntüleri, saldırının şok edici doğasını daha da belirginleştirdi.

YÜZLERCE KİŞİNİN TAHLİYESİ

Olayın ardından alışveriş merkezinde bulunan yüzlerce kişi, güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. Tahliye işlemi, büyük bir titizlik ve hızla gerçekleştirildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve olayın detaylarının netleşmesi için geniş çaplı bir inceleme başlatıldığını duyurdu.

Randevu sistemini kilitleyenlere karşı yeni önlem İşsizlik oranı yüzde 8,6'ya kadar geriledi Sekizi kanser ilacı 47 ilaç geri ödeme listesinde Okullar yarın tatil iddialarına yalanlama Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti AK Parti "Neden oy vermediniz" anketi yaptırdı