Somali'de 1 ABD askeri öldü

WASHINGTON (AA) - ABD ordusu, Somali'de "düşman ateşi" nedeniyle özel operasyonlar biriminde görevli 1 askerin öldüğünü, 4 askerinin de yaralandığını açıkladı. ABD Afrika Komutanlığından yapılan açıklamada, dün Somali'nin...

WASHINGTON (AA) - ABD ordusu, Somali'de "düşman ateşi" nedeniyle özel operasyonlar biriminde görevli 1 askerin öldüğünü, 4 askerinin de yaralandığını açıkladı.

ABD Afrika Komutanlığından yapılan açıklamada, dün Somali'nin Cubaland Bölgesi'nde Amerikalı ve Kenyalı askerlerin, havan ve hafif silahlarla saldırıya uğradığı bildirildi.

Saldırıda özel operasyonlar birimine bağlı 1 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği, 4 Amerikan askerinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, 800 civarında Amerikan ve Kenya askerinin saldırı sırasında Eş-şebab militanlarına yönelik operasyon yürüttüğü ifade edilirken, saldırganların kimliğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Saldırını sorumluluğunu terör örgütü Eş-Şebab üstlendi.

Türkiye gri listeden çıkıyor Ekonomide önlemler meyvesini veriyor Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Beşiktaş Ölen öldüğüyle kaldı, aşılar geri çekiliyor KDV oranları artırılıyor iddiası İsrail, Refah kentine saldırıyor, Hamas direniyor