Soma’da avukatlar gözaltına alındı

Manisa’nın Soma ilçesinde aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 15’i avukat, 31 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlara ters kelepçe takıldığı ve kapalı spor salonunda...

Manisa’nın Soma ilçesinde aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 15’i avukat, 31 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlara ters kelepçe takıldığı ve kapalı spor salonunda tutuldukları öğrenildi.

Soma’daki maden faciasında yakınlarını kaybeden işçilerin ailelerine hukuki destek vermek için ilçeye gelen (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 15 avukat, darp edilerek gözaltına alındı.

İddialara göre gözaltı olayı, Avukat Efkan Bolaç’ın, Eğitim-Sen binasına doğru yürürken gözaltına alınmak istenmesiyle başladı. İzmir ve Ankara Barosu'na bağlı avukatlar Bolaç’ın gözaltına alınmak istenmesine itiraz etti. Polisin müdahale etmesi sonrası, Bolaç ile birlikte 15 avukat yaka paça gözaltına alındı.

Bu gelişme sonrası İzmir Barosu Başkanlığı, bir ekip oluşturarak Soma'ya gönderdi. CİHAN

Taksim Meydanı miting alanı değildir FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu