Sezin Öney kimdir? Sezin Öney babası kimdir, evli mi, nerelidir? Biyografisi

Sezin Öney'in kim ve nereli olduğu soruları Halk TV'de katıldığı programlarla birlikte uzun zamandır merakla soruluyor. Muhalif gazeteci kimliğiyle bilinen Öney, aynı zamanda CHP'ye yakınlığıyla da biliniyor. Öney, en son katıldığı programda yaptığı yorumda, halkın artık siyasetten bıktığını söyledi

Sezin Öney kimdir, nereli, kaç yaşında? Soruları merak edilen konulardan oldu. Gazeteci ve siyaset bilimci kimliği ile tanınan ve son günlerde hakkında detaylar merak edilen Sezin Öney kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte detaylar: Sezin Öney’in kim olduğu en çok sorulan sorulardan biri oldu. Sezin Öney kimdir, nereli, kaç yaşında? Hakkında detaylı bilgilere haberimizde yer verdik. Muhalif kimliğiyle bilinen Öney, en son Twitter'dan paylaştığı bir mesajda Yeniden Refah Partisi için, "aşırı muhafazakar" tanımı yapmıştı. 

Öney İngilizce mesajında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ittifak ortağı aşırı muhafazakar Yeni Refah'ın genel merkezini ziyaret etmek için zahmete girmesi oldukça anlamlı. Bu da yeni ortağın Erdoğan'ın iç siyaset çemberinde kadın hakkının tüketilmesi gibi konularda ne kadar etkili olacağını gösteriyor." ifadelerini kullanmıştı.

SEZİN ÖNEY KİMDİR?

Sezin Öney Gazeteci ve siyaset bilimci kimliği ile tanınmaktadır. Türkiye onu Taraf gazetesindeki yazılarıyla hatırlıyor. Taraf gazetesinden ayrıldıktan sonra ise FETÖ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle Türkiye'de BTK tarafından engellenen Haberdar isimli sitede köşe yazıları yazmaya başladı. 

Yeşil ve çevre ostu olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar yaptığını her zaman vurgular. Eğitimini Uluslararası ilişkiler bölümünde tamamlamıytır. Ayrıca, tarih, siyaset bilimi, milliyetçilik gibi konularda da yurt içi ve yurt dışı eğitimler almıştır.

Sezin Öney

2010 yılından sonra çalışmalarını popülizm üzerine yoğunlaştırmıştır. Avrupa Birliği ve Avrupa siyasetine ilgi duyar ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürür. Son yıllarda, kamuoyu araştırmalarına yoğunlaşarak çalışır. Orta ve Doğu Avrupa tarihi, politikası da ilgi alanına girmektedir. İstanbul'da yaşamakla beraber, İzmir Ankara'da da uzun süreler kalmaktadır. Duvar English’te yazıları yayınlanır.

Sezin Öney'in kimin kızı olduğu konusunda açık kaynaklarda paylaşılan bir bilgi bulunmuyor.

Öney'in medeni durumu da açık kaynaklarda yer almadığı için bilinmiyor.

SEZİN ÖNEY'İN BABASI KİMDİR?

Ailesi hakkındaki bilgiler şöyle:

Sezin Öney'in babası aslen İzmirli iş insanı olan Doğan Öney'dir.

Annesi ise Türk Kültür Tarihçisi ve aslen İzmirli olan Gönül Öney'dir.

ALTILI MASA-HDP İTTİFAKINA YORUMU

Altılı Masa ve HDP ilişkisinde daha kritik olan, aralarındaki paslaşmanın zaman içinde daha net ve açık biçimde ortaya konması olduğuna vurgu yapan Öney, “Ve hatta, olası bir iktidar değişikliğinde HDP’nin hangi görevleri üstleneceğinin belirlenmesi: Örneğin, Meclis Başkanı bir HDP’li olabilir mi? Olası oy dağılımına göre, HDP’nin desteklemediği bir Meclis Başkanı’nın seçilmesinin imkânı olmadığına göre, gayet mümkün bir senaryo. Bunun ötesinde, HDP ile İYİ Parti de ister istemez bir araya gelmek durumunda kalacak. Dahası, medyanın genelinde de HDP’ye yönelik tabuların bir kenara bırakılması gerekecek” ifadelerini kullandı.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında