Samsun'da terör örgütü davasında karar

- Terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddia edilen 2 kişiden biri 6 yıl 3 hapis cezasına çarptırıldı, diğeri ise beraat etti

SAMSUN (AA) - Samsun'da terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddia edilen 2 kişiden birine 6 yıl 3 hapis cezası verildi, diğerinin beraatine hükmedildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Hüseyin A. ve D.B. gelmedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Hüseyin A'yı "Terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı, aynı suçtan yargılanan D.B'nin ise beraatına karar verdi. Heyet, "Terör örgütünün propagandasını" yapma suçundan ise her iki sanığa de ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Samsun'da 7 Mayıs 2014'te İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Hüseyin A. ve D.B'yi Atakum ilçesinde gözaltına almıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat paşalarını affetti Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis cezası Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı 6-7 Ekim olayları davasında karar çıktı Erkan Yolaç hayatını kaybetti Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor