Sakarya merkezli FETÖ/PDY operasyonu

- FETÖ/PDY'nin mahrem askeri yapılanmasına yönelik operasyonda 10 şüpheli yakalandı

SAKARYA (AA) - Sakarya merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, ardışık ve karışık arama yöntemlerini kullanarak sabit/kontörlü telefonlar üzerinden haberleşmek suretiyle örgütsel toplantılar düzenlenmesi eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen 4 şüpheli ve örgüte ait evlerde kalarak askeri okul ve polis okullarına hazırlandıkları şeklinde haklarında bilgiler bulunan 8 kişi olmak üzere 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekiplerince, Sakarya, Kırşehir, Bilecik, İstanbul ve Balıkesir'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda, halen aktif görevde bulunan 1 astsubay, açıkta bulunan 4 astsubay, KHK ile Deniz Harp okulundan ihraç edilen 1 askeri öğrenci ve 4 sivil şahıs olmak üzere 10 şüpheli gözaltına alındı.

Diğer 2 şüphelinin yakalanması için arama çalışmaları sürüyor.

Gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi dış basında Sinan Ateş cinayetinde yeni görüntüler Kazak Bakan eşini öldürmekten suçlu bulundu Yürüyüşteki küçük bir değişim hayatınızı etkiliyor İnternet kullananların hayatı olumlu gelişiyor Sosyal medyada ilgi odağı olan evlatlık büyüdü