Sağlıklı bir hayat için pratik çözümler

Aynen bir makine gibi vücudumuz bazen arızalar verebilir. Bu arızaları çoğunlukla doktora giderek çözeriz. Ancak doktora gitmeden kendimizin de çözebileceği pratik yöntemler vardır.

Bazen hastalıklardan kurtulmak ve etkisini azaltmak için basit çözümlere başvurabiliriz. Bu haberde hastalık ve ağrılara karşı basit ve pratik çözümler bulabilirsiniz.

BALIKLARDAKİ ÖZEL YAĞ MADDESİ

Balıklarda bulunan ve Omega-3 adıyla anılan özel yağ maddesi kolesterolü azalttığı gibi erkeklerde kelliği de önlemekte ve durdurmaktadır. Bir ayrı özelliği de erkeklik gücüne olumlu etkisi , Kadınlarda ise cilde parlaklık kazandırmasıdır. Eskimoların yüksek kolesterole sahip olmalarına rağmen kalp hastalıklarının hemen hemen hiç görülmemesi bol baldk yemeleri sonucudur. Omega-3 maddesi başta istavrit ve uskumru olmak üzere ringa balığı ve diğer balıklarda bulunur.

BİR KAÇ KİLO VERMEK İSTİYORSANIZ

Bir kaç kilo fazlalığınız varsa ve hemen zayıflamak istiyorsanız size harika bir öneri; Kerevizin kök ve etli kısımlarını mikserden geçirip ezerek elde edeceğiniz suyu bir kaç gün boyunca yemeklerden önce içerseniz, yağlarınızın eridiğini hissedersiniz. Ancak bu bitkisel tertibi birkaç günden fazla denemeyin vücudunuz halsiz kalabilir. Ama birer hafta arayla deneyebilirsiniz.

AĞIZDAKİ SARMISAK KOKUSU

Sarmısak kokusuna karşı harika bir çözüm : Sarmısağı yedikten sonra altı-yedi tane kavrulmuş çekirdek kahve yerseniz kokudan eser kalmaz.

BAĞIRSAKTAKİ MANTARLARA KARŞI

Ispanağın demir bakımından güçlü bir besin kaynağı olduğunu hepimiz biliriz ama onun bağırsaktaki mantarları ve bağırsak kanserinin baş düşmanı olduğunu da bilir miydiniz?

KULAĞINIZA SU KAÇARSA

Kulağınıza su kaçarsa bunu gidermek için kulağa iki damla gliserin damlattıktan sonra emici bir pamuk veya gazlı bezle temizlemelidir.

MİGREN AĞRILARINA KARŞI

Migren ağrınıza soğuk kcmpres yapmayı denediniz mi? Soğuk veya buzlu suya batıracağınız bir bezi alnınıza daha sonra ensenize koyun ancak onar saniyeden fazla tutmayın ve bu kompresi 10 defa tekrar edin. Faydasını göreceksiniz.

HİPNOZLA MİGREN TEDAVİSİ

Ancak migrenin kesin tedavisi hipnoz’dur bunu unutmayın. Gerektiği takdirde hipnoz birkaç defa tekrar edilebilir. Migreni hipnoz yolu ile tedavi edecek doktorun bu konuda yeterli bilgi ve deneyimi olan bir uzman olması şarttır.

ANTİBİYOTİK KULLANIRKEN

Antibiyotiği kullanırken dikkatli olun tam saatinde, tam dozunda kullanmaya gayret edin. Vitaminle aynı anda almayın arasında hiç olmazsa yarım saat bulunsun. Ve en önemlisi sıvı antibiyotikleri muhakkak buzdolabında muhafaza edin.

YUMURTAYI YERKEN

Yumurta yerken yağsız pişirerek yemeğe gayret edin, yumurta en kolay rafadan olarak sindirilir. Bunu sakın unutmayın.

ENSENİZDEKİ AĞRILARA

Ensenizde gün boyu çalışma sonunda bir sertlik ve ağrı görülürse bunu gidermek için çenenizi avucunuza dayayıp, avucunuzu mümkün olduğu kadar arkaya doğru iterek ensenize esneklik sağlayın. 10 kez tekrar edeceğiniz bu hareket ensenizdeki ağrılarınıza son verecektir.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında