Sadi Doğan açıklama yaptı

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Doğan: "Birçok kamu görevlisinin yanında, vatandaş, esnaf, tacir olanlar ve diğer dernek, vakıf gibi sosyal alanda faaliyet gösterenler hakkındaki soruşturmalarımız delil durumuna göre genişleyerek kesintisiz olarak devam etmektedir"

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Birçok kamu görevlisinin yanında, vatandaş, esnaf, tacir olanlar ve diğer dernek, vakıf gibi sosyal alanda faaliyet gösterenler hakkındaki soruşturmalarımız delil durumuna göre genişleyerek kesintisiz olarak devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün yönetici sınıfı ve finans kaynağı olduğu düşünülen şüphelilerle ilgili başlatılan soruşturmalarda başlangıçta 19 kişi ile ilgili işlem yapıldığını daha sonra bu şüphelilerle bağlantılı olduğu düşünülen 4 kişinin de eklenmesiyle soruşturulan kişi sayısının 23'e çıktığını bildirdi.

Bu kişilerden henüz 6'sının yakalanamadığını ifade eden Doğan, bir kişinin de başka suçtan tutuklu olduğunu kaydetti.

Sadi Doğan, gözaltında bulunan 16 kişiden 2'sinin Cumhuriyet Başsavcılığınca delil durumu gözetilerek, bir kişinin ise adli kontrol talep edilerek serbest bırakıldığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Burdur Sulh Ceza Hakimliğine darbeye teşebbüs, FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemek için örgüt kurma, dini duyguları istismar ederek nitelikli dolandırıcılık, terörizmin finansmanının önlenmesine ilişkin kanununa muhalefet suçlarından sevk edilen 13 kişi bugün itibarıyla tutuklanmıştır. Tutuklananlardan 3'ü kamu görevlisidir. Bu soruşturmamızda elde edilen delillere göre devam edilme ihtimali bulunmaktadır."

"Emniyet Müdürlüğünde görevli 5 personel hakkında tutuklama kararı"

FETÖ'ye aidiyeti olduğu düşünülen Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları ve amirleri ile ilgili soruşturmada da 8 kişiyle ilgili gözaltı kararı verildiğini kaydeden Doğan, bu kişilerden 7'sinin gözaltına alındığını, firari bir emniyet müdürü hakkında da yakalama kararı çıkarıldığını aktardı.

Doğan, gözaltına alınan 7 kişinin tamamının Sulh Ceza Hakimliğine "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan sevk edildiğini ifade ederek, Burdur Sulh Ceza Hakimliğince 5'i hakkında tutuklama, 2'si hakkında da adli kontrol kararı verildiğini kaydetti.

"MAKÜ'nin 16 personeli ile ilgili gözaltı kararı verildi"

FETÖ'ne aidiyeti olduğu düşünülen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğretim görevlileri ve çalışanlarıyla ilgili 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini hatırlatan Doğan, bunların içinden 15'inin yakalandığını, bir kişinin ise firari olduğu için hakkında yakalama kararı çıkarıldığını bildirerek, "Gözaltında olan 15 kişiden 4'ü adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. Soruşturma işlemleri devam ettiği için 11 kişi halen gözaltındadır." ifadesini kullandı.

Doğan, belediye çalışanlarından bir kişinin de FETÖ ile bağlantısı nedeniyle gözaltına alındığını ve halen soruşturma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

"Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 3 personel tutuklandı"

Fethullahçı Terör Örgütüne aidiyeti olduğu düşünüldüğü için hakkında gözaltı kararı verilen Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinin sayısının ise 8 olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Firari durumda olan 2 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Bu kişilerden 3'ü birinci sırada sayılan dosyamızdan tutuklanmıştır. Bu kişilerden 3'ü soruşturma işlemleri devam ettiği için gözaltındadır. Kamu görevlileri ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca Olağanüstü Hal Kanununda tanımlanan aidiyet, iltisak, irtibat durumları ile ilgili olarak öncelikle üyeliklerine, aidiyetlerine ilişkin delilleri sabit olanlarla ilgili ivedi soruşturma işlemleri yapılmaktadır. Birçok kamu görevlisinin yanında, vatandaş, esnaf, tacir olanlar ve diğer dernek,vakıf gibi sosyal alanda faaliyet gösterenler hakkındaki soruşturmalarımız delil durumuna göre genişleyerek kesintisiz olarak devam etmektedir."
"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır