Şabut balığı 13 baraj gölünde yetiştirilecek

- Atatürk Barajı kıyısında üretilen yaklaşık 1,5 milyon şabut balığı, türün devamlılığının sağlanması amacıyla Türkiye'nin farklı kentlerindeki baraj göllerine bırakıldı

ŞANLIURFA (AA) - Atatürk Barajı kıyısında üretilen yaklaşık 1,5 milyon şabut balığı, cinsin devamlılığının sağlanması amacıyla farklı kentlerdeki 13 baraj gölüne bırakıldı.

Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında inşa edilen, gövde dolgu hacmi bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyanın 6'ncı büyük barajı olan Atatürk Barajı, tarımsal sulama ve elektrik üretiminin yanı sıra milli ekonomiye farklı alanlarda da destek sağlıyor.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Su Ürünleri Tesisinde, sazan ve alabalığın yanı sıra Fırat ve Dicle Nehrinde yetişen endemik türlerden şabut da üretiliyor.

Doğum evresinin ardından yavru balıklar, başta Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi olmak üzere çeşitli kentlerdeki göletlerin balıklandırılması amacıyla kullanılıyor.

Bu yıl üretilen yaklaşık 1,5 milyon şabut balığı, türün devamlılığının sağlanması ve göl ekosistemlerinin güçlendirilmesi için aralarında Atatürk ve Karakaya Baraj göllerinin de bulunduğu 13 farklı baraj gölüne bırakıldı.

İzmir Çeşme'deki yangın giderek büyüyor Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Tıra arkadan çarpan Mercedes C200 pert oldu Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu