Rusya'dan Türkiye'ye çağrı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'ye seslenerek, Soçi mutabakatına uyulması çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'ye seslenerek, Soçi mutabakatına uyulması çağrısında bulundu.

Rus SputnikNews'in İngilizce versiyonunda yer alan habere göre Lavrov, Türkiye'ye çağrıda bulunarak Soçi mutabakatına uyulmasını istedi. 

Aynı haberde Lavrov'un Suriyelilerin Libya'ya götürülerek savaştırıldığı şeklindeki iddiayı da dile getirdiği ileri sürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib saldırılarından sonra Rusya'ya yaptığı açıklamada, İdlib'de aradan çekilmesini, muhatabın rejim olduğunu söylemişti. Erdoğan, İdlib'de Türk askerinin ilerleyişinin süreceğini belirterek, bu konuda Rusya ile herhangi bir çatışmaya girmek istemediklerini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Esed rejiminden kaçan bütün savaş mağdurlarının sığındığı İdlib'e takviye olarak gönderilen Türk askerine Esed rejimi tarafından havan toplarıyla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 7 asker ve bir sivil şehit olmuştu. Türkiye, saldırıdan hemen sonra misillemede bulunarak Esed rejimine bağlı onlarca askeri etkisiz hale getirmişti.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti