Rusya BMGK’ye "Duma’da inceleme" için tasarı sunacak

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü uzmanlarının şeffaf ve adil bir inceleme yapması için tasarı sunacaklarını açıkladı

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Doğu Guta’daki Duma ilçesinin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPWC) uzmanlarına açılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) tasarı sunacaklarını bildirdi.

Lavrov, Kuzey Koreli mevkidaşı Lee Yong Ho ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Rusya’nın bugün BMGK’de Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünden uzmanların Duma’daki kimyasal saldırı olayı ile ilgili inceleme yapmaları için tasarı sunacaklarını dile getiren Lavrov, örgütün yükümlülüklerini yerine getirmesi, araştırmaları yerinde yapması, gereken örnekleri uygun laboratuvarlarda incelemesi ve bunun güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Lavrov, tasarıyı konuyla ilgili şeffaf ve adil bir çalışma gerçekleşmesi için sunacaklarını vurguladı.

Taşlar arasında bir "Yakut" İzmir Çeşme'deki yangın giderek büyüyor Tıra arkadan çarpan Mercedes C200 pert oldu Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Yarasanın ısırdığı adam öldü