Politik Araştırmalar Merkezi yeniden kuruldu

AK Parti kurulduktan sonra kapatılan Politik Araştırmalar Merkezi (PAM), Anadolu Gençlik Federasyonu üst çatısıyla Muammer Polat başkanlığında yeniden kuruldu.

AK Parti kurulduktan sonra kapatılan Politik Araştırmalar Merkezi (PAM), Anadolu Gençlik Federasyonu üst çatısıyla Muammer Polat başkanlığında yeniden kuruldu.

    Bir dönem çok önemli toplantılara tanıklık eden, Abdullah Gül'ün Başbakanlığı yolundaki önemli basamaklardan biri kabul edilen ve AK Parti’yi bugünlere hazırlayıp iktidara taşıyan ve 2002 yılında kapatıldıktan sonra yeniden faaliyetine başlayan PAM’ın Genel Başkanı Muammer Polat, "Yeni bir partinin değil yeni bir gençliğin öncüsü olacağız, politik düşünebilen her türlü politik sorunları araştıran düşüncelerini ufuklar ötesine taşıyan bir araştıra merkezi olacağız." dedi.

    Yazılı açıklama yapan Polat, şunları ifade etti: “PAM’ın içinde barındırdığı kişilerin kimi başbakan, kimi Meclis Başkanı, kimi de bakan oldu. Siyasi liderlerin hayatlarında önemli mekanlar vardır. O mekanlar, siyasi liderlerin yükselmelerinde önemli fonksiyonlar üstlenir. Mesela, Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki ünlü evi bunlardan biri. Burada birçok hükümet kurulmuş, çok sayıda yeni partinin temelleri atılmış, transferlerin altyapısı hazırlanmıştır. Aynı şekilde MHP'nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş'in, varlığını pek az kişinin bildiği, Tandoğan Meydanı'na yakın çalışma ofisi benzer görüşmelere sahne olmuştur. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün... Liderler, parti genel merkezi haricindeki bu mekanlarda daha rahat çalışabilmektedir. Bunlardan birisi de içinden bir başbakan ve çok sayıda bakan çıkaran, kısa adı PAM olan Politik Araştırmalar Merkezi'dir. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında çalışmalarını yürüten Politik Araştırmalar Merkezi 2014 Türkiye’sinde benimde içinde bulunduğum ekip tarafından çalışmalarına kaldığı yerden devam edecektir.”

    "DÜZGÜN SİYASETİN NASIL YAPILIR ARAŞTIRMALARI YAPILACAK"

    Anadolu Gençlik Federasyonu’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Polat; “ Türkiye’de siyaseti orta yaş üstü kişiler yönlendirse de kırılma noktaları hep genç zihinlerin fikirleri ile olmuştur. Politik Araştırmalar Merkezi’de Anadolu Gençlik Federasyonu bünyesinde depolitizasyon süreci yaşan gençlerimizle düzgün siyasetin nasıl yapılacağına dair araştırmalar yapıp bunları kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
Polat ayrıca; “Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e onursal başkanlık teklifinde bulunacaklarını söyleyerek, birleştirici üslubu ile her zaman Türk halkının teveccühünü kazanmış Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü onursal başkan olarak görmekten gurur duyacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Erkan Yolaç hayatını kaybetti Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor Aile hekimlerine yeni ilaç yazma yetkisi Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum