PKK'nın elinde ilk kez görülen silah

Çukurca'daki operasyonda terör örgütünün elinde ilk kez çoklu roketatar ele geçirildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinden sökülerek atılan terör örgütünün mevzilerinden ilginç muhimmat ve silahlar çıkıyor. Son olarak Hudut Özel Harekat bölüğünce yapılan arazi taraması sırasında Hantepe ve Seni Tepe’ye yakın bir bölgede  teröristlere ait çok namlulu roketatar (ÇNRA) sistemi ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada 107 milimetre çapındaki roketatarın menşeinin araştırıldığı belirtildi. Açıklamada, Çağlayan Yağlısu bölgesinde tespit edilen 2 terörist tank atışıyla imha edildiği, böylece Çukurca’da etkisiz hale getirilen terörist sayısının toplam 209 olduğu belirtildi.

Şemdinli’de devam eden operasyonlarda ise Soğuksu-Güvenli-Erdemli kuzeyinde teröristlerin bulunduğu bölgeye operasyon düzenlendiği, bulunan yaşam malzemeleri ve patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitratın bulunup imha edildiği öğrenildi.

Ayrıca yapılan açıklamada, Şemdinli Tekeli’deki bir üs bölgesinden Kuzey Irak’taki Hakurk kampı kuzeyindeki Chale Tepe bölgesinde görüntüsü alınan 2 teröristin yapılan topçu atışı ile etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Meteoroloji uyardı çöl sıcakları geliyor Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Kırkpınar sonuçları belli oldu Emniyet kararnamesi yayımlandı Togg’dan Sıfır Faizli Kredi Kampanyası 2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi