Peru'da sağlıkta acil durum 6 ay uzatıldı

Peru'da son zamanlarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artması nedeniyle "Sağlıkta Acil Durum" 6 ay daha uzatıldı.

Güney Amerika ülkelerinden Peru'da son zamanlarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artması nedeniyle "Sağlıkta Acil Durum" 6 ay daha uzatıldı.

Peru basınında çıkan habere göre, Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'un bulaşma riskini azaltmak ve virüsü kontrol altında tutmak amacıyla 7 Mart'tan itibaren ülkede "Sağlıkta Acil Durum" süresini 180 gün uzatma kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı en son Kovid-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde 7 Aralık'tan itibaren 90 günlüğüne "Sağlıkta Acil Durum" ilan etmişti.

Öte yandan yetkililer, Kovid-19 aşılarının ikinci aşamasında eğitim sektöründe çalışan 600 bin personelin aşılanacağını bildirdi.

Nüfusu 32 milyona yaklaşan Peru'da şu ana kadar Kovid-19'dan 44 bin 489 kişi hayatını kaybetti, 1 milyon 261 bin 804 vaka tespit edildi.

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Gazze'de ateşkes umutları suya düştü