Nevzat Avunç kimdir?
Nevzat Avunç kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor soruları son günlerde muhalefet partileri tarafından TMSF hakkında ortaya atılan iddialarla birlikte gündeme geldi. Sürat Kargo'nun satış süreciyle birlikte TMSF'ye yöneltilen saldırıların son halkasında Nevzat Avunç yer aldı.
Nevzat Avunç kimdir, kaç yaşındadır, mesleği nedir, nerelidir soruları bu aralar merakla cevap arıyor. TMS tarafından el konulan FETÖ şirketlerinin yönetilmesi, idare edilmesi ve sonrasında elden çıkarılarak şekilde sahiplendirilmesi sürecinde FETÖ tarafından yürütülen kara propaganda devam ederken; ana muhalefet partisinin de başını çektiği muhalif kesimin de saldırıları sürüyor.
Son olarak Sürat Kargo'nun satış süreciyle ilgili yapılan manipülasyonlar tartışmalara neden olmuştu. Şimdi de TMSF'nin yapısı gereği, başkan yardımcısı olması nedeniyle kuruluş bünyesindeki onlarca şirketin de yönevtim kurulunda doğal olarak görev almak zorunda olan; ancak sadece bir şirketten maaş alabilen Nevzat Avunç hedef tahtasına oturduldu. Haliyle de vatandaş Nevzat Avunç kimdir diye merak ediyor.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Yardımcısı Nevzat Avunç’un aynı anda 82 şirkette görev yaptığını belirterek kamuoyunda yeni bir algı çalışmasının öncülüğüne soyundu.
Yavuzyılmaz, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Avunç’un 46 şirkette yönetim kurulu başkanı, 34 şirkette yönetim kurulu üyesi, iki şirkette müdürler kurulu başkanı olduğunu kaydetti.
Yavuzyılmaz, kaynak olarak Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ve Ticaret Sicil Gazetesi’ni gösterdi.
Yavuzyılmaz, “TMSF usul ve esaslar tebliğine göre; bu bürokrat tek şirketten ücret alıyor(!) Bir insan fizyolojik olarak aynı anda 81 şirkette görev yapabilir mi? Bu AK Partili bürokratın aynı anda 81 şirketin yönetim kurulunda ne işi var” diye sordu.
Yavuzyılmaz daha sonra Avunç’un TMSF tarafından atandığı 82 şirketi paylaştı.
Nevzat Avunç, TMSF yönetiminde olduğu için bu şirketlerin de yönetiminde doğal olarak yer alıyor. Ancak bütün bu görevlere karşın sadece bir şirketten maaş alabiliyor.
Şirketlerin yönetim kurullarıyla ilgili kaideler ve kurallar 60 yıldır uygulandığı halde sadece AK Parti dönemine ait bir uygulamaymış gibi ortaya atan muhalefet partileri, 128 milyar dolar nerede sorusuna benzer bir temelsiz algı operasyonu yürütüyor. Aslında zaten var olan ve hiçbir şekilde yolsuzluk ya da usülsüzlükle alakası olmayan bir durumu, "büyük vurgunlar yapılmış" şeklinde halka yutturmaya çalışan muhalefet partilerinin yapmak istedikleri vatandaşın gözünden kaçmıyor. Bu nedenle vatandaş son 20 yıldır muhalefetin temelsiz karalamalarına karşın yine aynı partiyi tek başına iktidara getiriyor.
TMSF'DEN GELEN AÇIKLAMA
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bazı basın yayın organlarında yer alan her bir kayyım için ayrı ödeme yapıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını bildirdi.
TMSF tarafından yapılan duyuruda, geçmişte gerekli açıklamaların defaatle yapıldığı hatırlatılırken, şu ifadelere yer verildi:
"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, kurumumuzun kayyım olarak görevlendirildiği şirketlerde yapılan atamalarda her bir şirket için ayrı ayrı ödeme yapıldığına dair haberlere tekrar yer verildiği görülmektedir. Kurumumuzun 2016 yılı eylül ayından itibaren Kanun Hükmünde Kararnameler uyarınca kayyım olarak görevlendirildiği şirketlere atamalar yapılmaktadır. Aynı grupta yer alan şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak amacıyla aynı kişilerin atanması tercih edilmektedir. Bununla birlikte bu kişilere atandığı grup ve şirket sayısına bakılmaksızın sadece tek bir huzur hakkı ödenmektedir. Ayrıca, görevlendirme yapılan şirketlerin önemli bir kısmını, herhangi bir ticari faaliyet yürütmeyen gayrifaal şirketler oluşturmaktadır."